Klik og se annoncen

Af Henny Ferrold

Efter Steen Aggergaard Sørensen fra Slagelse sidste år mistede sin kone Lene til kræften, oprettede han et mindelegat. Formålet med legatet er at skabe glæde og gavn for børn i Slagelse Kommune.

Lørdag blev legatet tildelt børnecaféen Pusterummet på Slagelse Sygehus' børneafdeling.

'Tak er kun et fattigt ord', lyder det fra de frivillige bag børnecaféen, der drives af Ungdommens Røde Kors.

Den store donation blev markeret på Lene Sørensens fødselsdag, den 28. juli, med en lille fødselsdagsfest i Pusterummet.

'Det kan ikke beskrives, hvor glade vi er for den store håndsrækning, som vi her har fået af Stéen. Hjælpen er et kæmpe løft af vore muligheder for at give de indlagte børn og unge et tiltrængt pusterum fra hverdagen som patient: Nemlig et pusterum, hvor børnene blot kan være børn,' siger næstformanden for Ungdommens Røde Kors i Slagelse, Christopher Paulsen, der som frivillig sidder som økonomiansvarlig i børnecaféen.

Han fastslår, at pengene vi gå ubeskåret til driften af børnecaféen. Ud over indkøb af legetøj, klistermærker og andre materialer, vil pengene bl.a. gå til at afholde julearrangementer, fastelavn, halloween, påskearrangement m.v.

Lene elskede børn

Hvorfor hjælpen lige præcis går til børnecaféen Pusterummet, er der et klart svar på, forklarer Steen Sørensen.

'Lene har arbejdet som frivillig i Det Danske Spejderkorps i nogle år, og været ansat i Børnetandplejen i Slagelse Kommune. Her havde hun hver dag at gøre med alle de børn og unge, der er Danmarks råstof, og som vi skal tage os godt af. Lene elskede alle de unger, og brændte for det, hun lavede. Derfor var det ikke svært for mig at træffe det valg, at der skulle oprettes et legat til minde om Lene og til hjælp for børn. Da jeg traf Christopher første gang, og så hvilket engagement han lagde for dagen, og senere de andre unge mennesker fra Ungdommens Røde Kors, var jeg ikke i tvivl om at Børnecaféen Pustrummet skal støttes med 10.000 kr. om året, i foreløbig to år.'