Klik og se annoncen

Af John Hansen

Vestsjælland er kendt som DF-land - i nogen grad lidt som Sønderjylland.

Ihvertfald står Dansk Folkeparti - trods skuffende kommunalvalg i november 2017 - normalt ganske stærkt i både Kalundborg og Slagelse og området derimellem.

Og traditionen tro afholder partiet omkring Kristian Thulesen-Dahl hvert år en Nytårskur...som her i år er placeret i Slagelse på biblioteket i Stenstuegade.

Hver femte stemte DF...

Tidligere har man bl.a. mødtes på Skipperkroen ved Mullerup.

Men her torsdag den 18. januar kl. 19 gælder det altså Slagelse bymidte, hvor DF har placeret sit aktuelle møde med primært nogle af sine mange støtter, medlemmer og vælgere.

Omkring hver femte af alle danskere over 18 år stemte jo på Dansk Folkeparti ved sidste folketingsvalg.

De tre store: V, S og DF

DF har - må man konstatere - i hele dette århundrede (årtusinde) været konstant i fokus. Partiet har flyttet hegnspæle, og flyttet de fleste andre partier, ikke mindst på udlændingeområdet, ligesom det har profileret sig på en stærk social- og velfærdspolitisk platform.

Det sidste års tid har DF - bekræftet af Thulesen Dahl selv i 'Lippert' på TV 2 News for nylig - talt for, at det bedste for Danmark ville være et bredt regeringssamarbejde (eller regeringsstøttet samarbejde) mellem de tre store: DF, Venstre og Socialdemokratiet.

'Krigen' mellem DF og LA

Her behøver DF nødvendigvis ikke at være en direkte del af regeringen (f.eks. en V-O-regering), men for stabiliteten og ordentligheden i landet ville en udtrykt enighed mellem de tre store partier, ifølge KTD, være den største lykke netop nu.

'Så skulle man ikke hele tiden indrette sig på f.eks. Liberal Alliance eller Alternativet,' mener DF-lederen.

Og behøver vi at notere, at DF faktisk er ret trætte af Liberal Alliance, ikke mindst lige nu. Og at det omvendte bestemt også er tilfældet.

Ja, LA-folkene har lige fra partiets start i høj grad været efter Dansk Folkeparti - og spørger stadig: 'Er DF overhovedet et borgerligt parti?'