Klik og se annoncen

Tekst og foto Steen Andresen

Efter en tæt og nervepirrende afslutning, hvor det kunne blive uafgjort og golden set, så kæmpede TS Skælskørs 1. herresingle Marc Caljouw sig til en slidersejr på 21-18, 22-20 over Greves Dey Subhankar, og Kim Astrup kunne triumferende hæve trofæet for vunden DM-titel for hold.

For første gang siden 2014, hvor det nærmeste siden har været andenpladser.

LÆS OGSÅ: Volleysejr sikret i 20. og sidste kamp

Team Skælskør-Slagelse kan således i hele 2019 pynte sig med titlen Danmarks bedste ligahold!

Svag start

Det var ellers en svær begyndelse. Line Kjærsfeldt havde meldt sig ude med en skade, og Vanessa Clausen gjorde det bedste, hun kunne mod Michelle Skødstrup, men måtte se sig overlegent slået med 21-4, 21-6.

Bedre gik det ikke i damedoublen, hvor Greves Rikke Søby Hansen og Amalie Magelund Krogh slog Team Skælskørs Amanda Högström og Olga Morozova overbevisende med cifrene 21-9, 21-12, og dermed var Greve foran med 2-0.

Var Grevetilhængernes jubel overdøvende i starten, så forstummede tilråbene i de følgende kampe, der faktisk blev rene herredyster, og langsomt sivede gnisten ud af Grevemandskabet og deres supportere.

Mixedoublen Frederik Søgaard og Selena Piek sikrede det første point til TS Skælskør, da de satte trumf på og slog Ditte Søby Hansen og Anders Kristiansen sikkert med 21-16, 21-14.

Stillingen var dermed 2-1 til Greve.

De sidste tre herredyster

Så var det herredoublen Kim Astrup og Søren Gravholts tur, og de forblev ubesejrede sammen, da de slog Greves Mathias Christiansen og David Daugaard med 21-19, 21-15. En rigtig spændende, heftig og dygtigt spillet mandedyst, der bragte finalen på uafgjort 2-2.

Nu var kun de to herresingler tilbage.

TS anden herresingle Toby Penty spillede stabilt og sikkert mod Greves Kalle Koljonen, og kunne med et afgivet sæt slutte af med 21-10, 18-21, 21-17, og således bringe TS Skælskør foran med 3-2.

Og så var det ellers op til første herresinglen Marc Caljouw at slutte finalen af med en sejr og dermed guldet, eller i værste fald give point til Greve og dermed bringe kampen ud i et golden set!

Det blev som skrevet en sejr til Skælskørspilleren i to sæt, og så brød jubelen løs!

Marc forsvandt i en bunken af TS-Skælskørs spillere, der styrtede ind på banen i en befriende jubelscene.

Usikkert resultat

Efter kampen sagde en glad og stolt træner Steen Schleicher Pedersen til avisens udsendte, at det var for ham en lille overraskelse, at TS Skælskør vandt guld. Vi havde to næsten sikre kampe og to kampe, som vi måske var en lille smule underdogs i.

Men vi leverer, som i hele sæsonen, når vi skal.

Herredouble-sejren skifter momentum for os, og derfor endte vi med sejren.

Næste sæson er under planlægning, og det er klart at nogle af vores spillere har gjort det så godt, at andre klubber er interesserede, så derfor er der meget usikkert omkring holdet i sæson 2019/2020.

Det er en del af gamet, så vi er allerede i gang med at stable næste sæsons hold på benene, slutter

Steen Schleicher Pedersen af umiddelbart efter, at TS Skælskør-Slagelse netop har vundet den femte guldtitel i badmintonligaen siden 2008.