Klik og se annoncen

Af John Hansen

Meget peger på, at Slagelse den 25. maj i år vil kunne blive udnævnt til Team Danmark-kommune nummer 22.
Med en flot ansøgning, god sammenhæng og en særdeles fin præsentation torsdag i hjembyen, fik den vestsjællandske »hovedstad« taget et godt skridt henimod at kunne opnå den eftertragtede status her i 2016.

Det var borgmester Stén Knuth for bordenden, der torsdag morgen bød velkommen til Team Danmark og bl.a. dets direktør Lone Hansen.
Stén Knuth ridsede ønsker og historie op - og fremhævede også det forarbejde, der i årene under Lis Triblers lederskab var gjort for at nå frem til dagens situation. Også udvalgsformand Troels Christensen pointerede nogle ting - herunder vigtigheden af at "den bare plet på Sjælland her udfyldt rigtigt."

Lone & DK i Slagelse

Mange ting skal opfyldes. Og gæster og værter fik gode indtryk både ved Sportscollege - hvor Arne Juul fra Slagelse Boligselskab udbredte fortræffelighederne. Og ved gymnasierne, hvor de to rektorer berettede om visionerne og et ganske unikt, godt samarbejde.

I Slagelses tilfælde er der seks bestemte idrætter, der p.t. er prioriteret: Nemlig fodbold, volleyball, badminton, svømning, golf og cykling.
I øvrigt: Lone Hansen, der kommer fra karatesporten, mødes denne dag med borgmester Stén Knuth fra taekwondo - også på Slagelse rådhus. Hvor besøget både blev åbnet og afrundet.

Nymarken, gymnasier, college

Som Søndagsavisen tidligere har skrevet det, så står kommunen og byrådet bag en ny og ambitiøs, konkret idrætspolitik. Med ung elitesatsning i flere idrætsgrene.

Med disse bestræbelser står også Slagelse Idræts Råd og Sports Team Slagelse - begge med Jørn C. Nielsen som ledende figur.

En klar rød tråd i hele opbygningen af ung elitesatsning med sport & uddannelse synes at være aldeles afgørende for, at man vil kunne få prædikat og status.

Og her er udviklingen af eliteidrætsklasser på Nymarkskolen og det kommende Sportscollege ved stadion - med nye eliteklasser på gymnasierne - vigtige hjørnestene. Sammen med en række nye faciliteter, som kommunen også har fået de seneste år.

Det være sig kunstbaner (fodbold, hockey), atletikstadion, skøjteanlæg m.v.

Efter dagens program roste Lone Hansen de slagelseanske værter: "De tænker det rigtige. Og de gør det også i virkeligheden. Det er afgørende. Vi er kommet fint videre i dag - og vi gør så vor indstilling op inden den 25. maj."

Nye penge til VKV og volley

Senest har man i øvrigt i udvalget for kultur og idræt bevilget 1,3 millioner kroner til optimering af volleyball i Korsørhallen. Hvadenten herreholdet rykker op i Volleyligaen eller ej (afgøres samme torsdag aften i en kamp, hvor VKV ikke selv er deltager).

Her skal bl.a. ny banelægning og fleksible tilskuerpladser (tribune) indgå i fremtiden.

Og top-volleyen forbliver i Korsørhallen... bl.a. fordi den meget bredt aktive VKV-klub (elite, skolevolley, integration etc.) i den grad har sit dna placeret netop der.