Klik og se annoncen

Af John Hansen

Den attitude, og den overbevisning var vist svær at tage fejl af.

Søndagsavisen tør godt fastslå, at Team Danmarks eget udsendte "elitehold" i Slagelse her i torsdags kl. præcis 11.30 drog fra borgmester Stén Knuth og rådhuset med sikker overbevisning om, at Slagelse bør blive den 22. danske Team Danmark-kommune.

Vi talte nemlig med Team Danmark-chefen både før og efter rundvisningen i byen.

Langt henne i processen

Kun én ny kommune står til "optagelse", når TDK-bestyrelsen den 25. maj i år skal udpege en mulig ny kommune på den fine liste. Og her på avisen føler vi os meget sikre på, at den hedder Slagelse.

Ikke mindst efter vor eksklusive snak med Team Danmark-direktøren lige efter det seneste Slagelsebesøg.

Og når man først er nået så langt og godt i processen, så lader man det ikke falde. Så er det fordi, der er den rette substans og tyngde. Ligesom kemien stemmer!

Fik bygget på og løftet...

Og det nye vil ske efter en syv-otte-årig lang udviklingsproces, hvor Slagelse i første omgang - dengang under borgmester Lis Tribler - blev vraget og fundet for svagt funderet som Team Danmark-kommune.

"Gå hjem og forbered' jer bedre. Byg mere og afgørende nyt ovenpå," lød opfordringen dengang, sådan nogenlunde.

Og siden er der blevet løftet og bygget på det fundament, som Lis Tribler & Co. dengang lagde. Bl.a. var det jo Tribler og Arne Beyer, der satte Sports Team Slagelse og dets store talentstøtte i søen for ti år siden.

Innovationen der skal til!

I torsdags den 14. april 2016 kunne en storsmilende Team Danmark-direktør Lone Hansen derfor tydeligt til Søndagsavisen udmelde, at Slagelse i år klart tegner den røde tråd og den målbevidsthed, som vi allerede før besøget havde postuleret til stede.

Og der kræves altså rigtigt meget for at leve op til Team Danmarks krav.

"Jamen først og fremmest fremviser Slagelse det innovative mind-set, den nytænkning og det samarbejde, der skal til," forklarer Lone Hansen. Og hun føjer til:

Tænker - og handler!

"Slagelse viser, at man tænker forud. Man er foran i tankegang på flere felter. Og ikke nok med, at man tænker det. Man gør det også!

I har mange interessenter. Og de spiller sammen - indbyrdes og med kommunen. Det er afgørende. Sammen med innovationen.

Det er fint, at man bygger på det gamle - altså både foreningerne og værdierne. Men dertil kommer de nye ideer, innovationen, der passer lige ind i fremtiden," påpeger Lone Hansen.

Slagelse gør sig fortjent...

Det er Lone Hansen og konsulent Jesper Starcke, der også var med i Slagelse - og som i høj grad har udvekslet fakta og muligheder sammen med Puk Kirkeskov Hvistendal i Slagelseforvaltningen - der overfor TDK-bestyrelsen kommer med "indstillingen" til beslutning.

Og hvis Slagelse indstilles - og også vælges/godkendes 25. maj - så vil det ifølge Lone Hansen ikke være, fordi man absolut skal have en kommune mere med i folden.

Nej. Ingen kommer med på en badebillet, eller fribillet, her, forsikrer hun.

På vej mod Rio 2016

TDK-direktør Lone Hansen er tydeligvis drevet af det engagement, der må give topresultater indenfor idrætten.

"Og så skal vi jo lige til Rio i august og hente ti danske OL-medaljer," nærmest råbte Lone Hansen - som det sidste denne dag ud over Rådhuspladsen i Slagelse.

En vigtig blåstempling...

I øvrigt fastslår Slagelses idrætskonsulent Puk Kirkeskov Hvistendal, at det virkelig betyder meget at få den anerkendelse, den blåstempling, som Team Danmark her vil kunne give.

Den vil kunne styrke kommunen, hele idrætskommunen, på flere planer. Både i forhold til de forskellige idrætsforbund og andre samarbejdspartnere.

Team DK-statussen vil også gavne foreningslivet og være god inspiration for de enkelte talenter og idrætsudøvere.

Netværket i Slagelse fungerer også, mærker man i den grad. Og engagementet omkring Nymarkskolen, Selandia, Slagelse Gymnasium, Sportscollege m.m. er tydeligt og markant.

Det hører med til den nødvendige røde tråd...