Klik og se annoncen

Sidste sommer præsenterede VisitVestsjælland et nyt børneunivers, hvor man sammen med figuren Vester kunne komme på oplevelsesture i henholdsvis Kalundborg, Slagelse og Sorø.

- Det er tre af vores kulturinstitutioner, der har været med til at forme og udvikle idéen, siger Jens Müller, direktør for VisitVestsjælland, og fortsætter: - Vi får hvert år besøg af rigtig mange børnefamilier, ikke mindst i de 12.000 feriehuse i vores område, men tiltaget er bestemt også tiltænkt herboende familier, der kan opleve nærområdet på en sjov og anderledes måde.

Det er nok ret sjældent at et museumsbesøg står øverst på ønskesedlen over oplevelser hos børnene. Det er netop det som dette nye børneunivers er tiltænkt at ændre på. Efter det første års erfaringer og evaluering er VisitVestsjælland klar med en version 2.0. Hele universet har fået et grafisk løft, og så har figuren Vester fået en søster: Ester.

Fra tidsrejser til vikingesang

- Sammen med Ester & Vester kan du tage på nye oplevelser på henholdsvis Sorø Kunstmuseum og Vikingeborgen Trelleborg. På Kalundborg Museum har man netop her op til efterårsferien også lagt sidst hånd på en spændende oplevelsesbane, hvor også området uden for museet er inddraget, fortæller Kathrine Brandstrup.

På Sorø Kunstmuseum glæder man sig over den nye version, og Vibeke Lund, der står for oplevelsesjagten, har da også allerede haft de første familier på opdagelsesjagt i museet.

- Vi oplever at børn og forældre - eller snarere børnebørn og bedsteforældre, får sig en rigtig god oplevelse sammen. Det er en anderledes måde at opdage og opleve vores rammer på, siger Vibeke, der glæder sig til at sende mange flere ud på kunstoplevelser i børnehøjde.

På Trelleborg er børn generelt ret optaget af og vilde med vikinger. Museumschef på Trelleborg, Anne-Christine Larsen smiler: - Med denne oplevelsesjagt har vi mulighed for at formidle endnu mere vikingehistorie til vores yngste gæster. Oplevelsesjagtens indhold passer rigtig fint med den brede vifte af aktiviteter vi har for børn, indhold, som man i øvrigt både skal gå, løbe og hoppe sig igennem.

Langs stranden - fra Næsby til Bildsø kan du også komme på oplevelsesjagt. Besøg den hyggelige gårdbutik Dybkærgård ved Næsby Strand og hør mere om banen, hvor du får masser af vind i håret sjov ved vandet.

Der er også en overraskelse til slut

Oplevelsesjagterne koster 75 kr. og hæftet, der er på 14 sider, byder på forskelligartede opgaver med Ester & Vester. Oplevelsen er beregnet til børn mellem 5 og 10 år. Når jagten er færdig, og alle poster er besøgt, venter en særlig hilsen fra Ester & Vester til børnene på hver af museerne, et lille minde man kan få med hjem.

- Der er flere samarbejder på tegnebrættet, såvel ruter som flere former for produkter i Ester & Vester-regi, afslører Jens Müller. - På Urhøj Camping er Lone Feilskov lige nu i gang med at udvikle en decideret Ester og Vester børnemenu, naturligvis i samarbejde med børn, slutter Jens Müller. - Faktisk kan du her i uge 42 selv være med til at bestemme hvad menuen skal indeholde.

Se mere om konceptet på www.esterogvester.dk