Klik og se annoncen

Af John Hansen

Et af Danmarks allerstørste pop-rock-navne gennem 30-40 år, århusianske TV 2, var hyret til at åbne Festugens betalingskoncerter torsdag aften.

Og lad os med det samme slå fast: Det match gik rigtigt godt.

Ikke alene 'truede' Steffen Brandt fra Nytorv-scenen midt under koncerten med snart at flytte til Slagelse - og vi har jo brug for tilflyttere! Ikke mindst af den kaliber og indtægtsklasse.

Også de 2.500 publikummer - omend lidt sløve i optrækket klokken 20 - virkede til at have en fest...

Lidt af hvert

Publikum fik, hvad det kom efter.

De gode gamle numre, dertil en række nye - og traditionen tro afsluttende med 'Bag dugede ruder' som tredie ekstranummer.

Dertil fik de altid høflige Brandts små og store kommentarer til sange, vind og vejr. Og pletten hvorpå man nu stod.

For første gang var det ude i det fri, lige midt på Nytorv.

Dejlige Slagelse...

'Vi har - efter en dejlig koncert i Musikhuset tidligere på året - glædet os til igen at komme her til Slagelse,' proklamerede Steffen Brandt efter de første sange.

Og han brugte også udtrykket 'jeres dejlige by'.

Jo, Brandt kender skam lidt til byen - med både handelsliv, caféer, grønt og fodbold m.m.

Og så har man jo - fælles med Århus - også et stort psykiatrihospital.

En ekstra korpige M/K?

Overfor Uge Nyt og VDonline udtrykte TV 2, både før og efter koncerten, at de fortsat nyder at spille live fra scenen.

Med et fornøjet stort publikum foran sig. Gerne medlevende og aktivt, som vi til dels så det torsdag aften i Slagelse centrum.

Selv den nye festugeformand var - ude på scenekanten til venstre, næsten på selve scenen - i perioder ved at synge/danse med som ekstra korsanger...

Kø ved billetindgangen

Til gengæld var der nogen, der mente selve præsentationen af bandet kunne have været mere skarp. 'Det her er jo ingen markedsplads - det er Slagelse centrum. Med et af Danmarks største musiknavne gennem tiderne,' lød det fra et par restauratører.

Ved selve indgangen til Nytorv (Nygade) var der i øvrigt nogen kø klokken 20. Det irriterede en del købere af online-billetter, at de blev sendt videre fra det ene sted til det andet...for at få scannet billetter.

Men ellers var der vist god stemning overalt på pladsen. Hvor også ordensmagten kigede på - og lyttede med.

Mange hjælpere og tjenere

Snesevis af ihærdige, frivillige hjælpere leverede endnu en flot indsats torsdag aften - kunne vi opleve før The Boss-showet kl. 22 og efter en vellykket børnedag på festpladsen.

TV 2-stjernerne ankom i øvrigt kl. ca. halv syv, dels fra Århus, dels fra København. For dem var der tale om ugens første koncert.

Steffen Brandt & Co. interesserede sig i første omgang for, hvordan Festugen hidtil var gået - og om de skulle stå i modsol eller have solen i ryggen.

Samtidig var de faktisk alle pænt småsultne, og så var det jo godt, at Slagelse Festuge også havde styr på den del af arrangementet.

Fortsættelse følger...