Klik og se annoncen

Af John Hansen

På baggrund af borgmesterudtalelser på årets S-generalforsamling hos 3F i Slagelse, fortalte Søndagsavisen forleden om John Dyrby Paulsens idé med at tiltrække turister, som også kunne tilbydes en fantastisk udsigtstur op i en af Storebæltsbroens pyloner.

Men den går næppe - sådan almindeligvis.

Selvom Dyrby og kommunen har et godt samarbejde kørende med Sund og Bælt.

Sprogø og under broen

Der er en hel del logistik og sikkerhedsproblem forbundet med et stop ude på broen - og en opstigning 254 meter over havet.

Til gengæld kan John Dyrby Paulsen, Soc., fortælle os, at der er mere fremtid og realisme i at få flere turister ud til Sprogø.

'Herfra vil de også kunne få lejlighed til at komme ind i broen. Ind under broen og opleve konstruktionen,' påpeger Dyrby.

Og så til prisen...

Forleden modtog Dyrby dog en særlig 'pylon-pris' kunne man sige.

Hvert år bliver hele Danmark nemlig sat på auktion til Danmarks Indsamling. Borgmestrene kæmper hårdt om at blive den kommune, der kommer op på det højeste beløb til 'Danmark på Auktion'.

I år var der både politikere, der satte særlige omvisninger på Christiansborg og middage på auktion og kommuner, der bød på unikke oplevelser, som kun de kunne tilbyde.

Slagelse satsede

En af disse kommuner var Slagelse, der satte en tur op i Storebæltsbroens pyloner og derefter frokost sammen med Slagelses borgmester John Dyrby Paulsen.

En oplevelse, der kom op på hele 23.275 kroner inkl. salær, der også går til Danmarks Indsamling. På andenpladsen ligger Aalborg med et beløb på 22.050 kroner.

'Det er ikke sikkert, at det var frokosten med mig, som gav os sejren.

Men det ændrer ikke på, at vi er stolte af sejren, og jeg vil gerne takke Sund og Bælt for samarbejdet. Jeg er glad for, at Storebæltsbroen og den smukke udsigt ud over Slagelse Kommune og Danmark kan være med til at gøre en forskel for piger verden over,' sagde borgmester John Dyrby Paulsen, som den 8. august sammen med vinderen af auktionen besøger toppen af Storebæltsbroen.

De 254 meter oppe

For mange er det en drøm at få lov at stige de 254 m til vejrs i broens pyloner og få et view over Storebælt.

Det er kun få heldige mennesker, der får lov at komme op i pylonerne. Årsagen er, at der er en del sikkerhedsforskrifter, der skal overholdes, og Sund og Bælt har ikke mulighed for at imødekomme alle de mange anmodninger, de får.

Med førstepladsen følger en glasskulptur skabt af glaskunstneren Mikkel Yerst, som vil pryde Slagelse Kommunes borgmester John Dyrby Paulsens kontor frem til næste 'Danmark på Auktion'.

Fokus på frygtelige forhold

Danmarks Indsamling 2019 satte fokus på de frygtelige og fatale forhold, mange piger i verden vokser op under.

I år blev indsamlingsresultatet 71.708.004 kroner, hvilket betyder, at Danmarks Indsamling har indsamlet omkring 1,1 mia. kroner gennem 13 års indsamlinger.

Ret til at være børn

Børn har ret til at være børn. Til at lege, til at gå i skole, til at være trygge.

I Danmark tager vi det for givet; det er en kulturel selvfølge. Men andre steder i verden er virkeligheden ikke for børn - og slet ikke for piger. Her er mishandling og overgreb hverdag for alt for mange piger. De bliver handlet som prostituerede og holdt som husslaver.

De bliver tvunget til at slå ihjel som børnesoldater. De bliver giftet væk til mænd, der kunne være deres fædre. De bliver mødre, mens de selv er børn. En del af disse mange børn fik ved Danmarks Indsamlingen 2019 en stor håndsrækning fra den danske befolkning.