Klik og se annoncen

Superhelte. Det er overskriften, når Slagelse Biblioteker og Borgerservice inviterer til sjov og leg på børnebibliotekerne i den kolde vinterferie. Men hvorfor lige superhelte?

- Superhelte er i dag fast inventar i vores moderne kultur og strømmen af film og tegneserier er noget af, det som virkelig kan sælge billetter i biograferne. Superheltene og deres evige kamp mod diverse superskurke er gledet ind i vores fælles bevidsthed som et billede på den klassiske kamp mellem godt og ondt. Det har betaget børn og unge i generationer, fortæller bibliotekar Arne Larsen.

Der er således ingen tvivl om superheltenes popularitet, men set fra et børneperspektiv mener bibliotekar Arne Larsen også, at det i høj grad handler om at tage ansvar for sit eget liv, gribe ind over for uretfærdighed og mobning og hjælpe dem, der er i nød eller fare.

Kort sagt bidrager de mange film og tegneserier om superhelte, at man netop selv kan gøre en forskel - hvis man vil.

Eksempler fra børnelitteraturen går lige fra 'Gummi Tarzan' over nyere eksempler som Kenneth Bøgh Andersens 'Antboy' og Jacob Riisings 'Karma Boy'.

Aktiviteter og film

Nedenfor ses et udvalg af hele programmet, som udover aktiviteter og udstillinger på børnebibliotekerne også involverer film om anderledes superhelte.

Tirsdag d. 12.2. på Skælskør Bibliotek kl. 13.30-16.30, fra 6 år: Fold og flyv med superhelte - Kreativ workshop med Iben Bentzen. Kom til en uforglemmelig workshop for hele familien. Design dit helt eget papirfly med superhelte og byg en sej affyringsrampe af kasserede bøger.

Onsdag d. 13.2. på Slagelse Bibliotek kl. 10.30 - 11.15, fra 4 år: Saven Dukketeater spiller forestillingen David og Goliat. Mød en af verdenshistoriens første rigtige helte. Historien om hyrdedrengen Davids kamp mod den frygtindgydende kæmpe Goliat er en af Bibelens helt stærke historier.

Torsdag d. 14.2.på Korsør Bibliotek kl. 14.00 - 14.45, fra 5 år og voksne: Kalles store Trommeshow. En noget usædvanlig superhelt kommer på besøg. Der kommer en næsten to meter høj mand ind på scenen, som elsker at spille trommer. Han spiller så meget trommer, at han næsten SELV er blevet til en tromme! Kalle er bl.a. kendt fra Ramasjang.

Fredag d. 15.2. på Slagelse Bibliotek kl. 10.30 - 12.30, fra 5-12 år: Tegneworkshop med superhelte med maleren Kasper Købke. Skab og tegn din egen superhelt. Billedkunstneren og maleren Kasper Købke lærer dig tegnetricks, så du kan få din superhelt til at springe ud af papiret

Hele vinterferieprogrammet kan ses på Slagelse Bibliotekernes hjemmeside, hvor man også kan tilmelde sig de forskellige sjove aktiviteter på de tre biblioteker og borgerservice i Slagelse, Korsør og Skælskør. www.slagelsebib.dk