Klik og se annoncen

Af John Hansen

Der var pæne temperaturer, og solen tittede såmænd også lunt frem bag skyerne, da Slagelses såkaldte Study Start onsdag udfoldede sig.

Omkring 5-600 af de nye, unge studerende i byen - flere nytilflyttede og mange pendlere - deltog i hyggetimerne og velkomstarrangementet på og omkring det centrale torv, Nytorv.

Bl.a. blev de studerende ført gennem dele af bymidten via et optog...der så endte ved bankoteltet og gaveuddeling (plus gratis øl og sodavand) midt på Nytorv.

Delte meninger...

Velkomstseancen her er efterhånden blevet en tradition i Slagelse.

Og mange af de unge hygger sig og tager det hele som en ekstra oplevelse. Dog er der vel også nogle, der bliver væk og synes, noget er lidt for barnligt...

Ja, sådan er der så meget.

Ihvertfald kunne vi på VDonline og Søndagsavisen høre om en vis (overraskende?) begejstring for Slagelse by - og en stor del forventninger hos de unge, som vi talte med.

Forventningerne...

- Jeg er kommet her, fordi jeg fremfor alt vil have en god uddannelse og senere et rigtigt job, lød svaret således fra en ung fyr på Absalon.

- Og jeg vil ud for at gøre en forskel. Derfor har jeg valgt mit studium på SDU, lød det fra en anden.

Blandt de andre reaktioner vi fik var:

- Det skal altså også være sjovt, mens vi studerer. Jeg blev glad for Musikhusets tilbud...

- Jeg kender intet til Slagelse i forvejen, så jeg kan vel kun lade mig overraske.

- Vi er begyndt godt. Men jeg glæder mig nu til vi kan blive samlet nede ved stationen. Så bliver der for alvor liv i byen.

Der var delte meninger på spørgsmålet, om man fremover ønsker at bo i studiebyen, eller det er fint nok at pendle frem og tilbage.

Pres på unge-boliger

Det er dog ingen hemmelighed, at kommunen meget gerne vil have flere unge til også at bo i byen og kommunen.

Derfor bygger man nye ungdomsboliger - og borgmesteren presser på for endnu flere i de kommende år.

Arne Juul, dir. i Slagelse Boligselskab, slog i TV 2 Øst til lyd for, at 'efterspørgslen aldrig har været større. Og i Slagelse har vi - bl.a. med Kløverhuset ved Stormbroen - konkrete planer om endnu flere boliger til de unge.'

Samarbejde i byen

Igen i år var Slagelse Kommune - som også tidligere set - ved Study Start gået sammen med de forskellige videregående uddannelser og Business Slagelse om det årlige velkomstarrangement, hvor de studerende fik mulighed for at møde studerende fra andre uddannelser og få et indtryk af den by, de skal studere i.

Og her kan det indimellem godt knibe lidt med at blande sig - vurderede vi også set udefra på Nytorv onsdag. Man går vist på denne dag mest med dem, man går med...

Ordentlig velkomst

'Men Study Start Slagelse er blevet en rigtig god og hyggelig tradition. Slagelse er Vestsjællands hovedstad, og jeg er rigtig glad for at have de mange studerende i vores by.

Derfor vil vi gerne sige ordentlig velkommen til dem, vise dem byen og byde indenfor i vores fællesskab,' fremhæver borgmester John Dyrby Paulsen.

I år var op imod 600 nye studerende fra Zealand, Syddansk Universitet og Professionshøjskolen Absalon inviteret.

Eventen blev skudt i gang da de studerende mødtes på H.P. Hansens Plads kl. 12.30. Derfra gik de i delvis samlet flok til Nytorv, hvor borgmesteren altså sagde velkommen, og der var konkurrencer med flotte præmier, social hygge og goodiebags med lækkerier i.

'Vi vil gerne være en attraktiv uddannelsesby, så derfor skal vi også gøre noget for de studerende.

Vi vil have, at de studerende føler sig velkomne og som en del af byen, og derfor har vi har fra starten bakket op om Study Start Slagelse,' pointerede Torben Kjerulff, formand for Business Slagelse.

Madsen: Bedste nogensinde!

'Og jo, det blev den bedste Study Start, vi endnu har oplevet. Det gik rigtigt fint. Teltet var fyldt totalt op til bankospillet, og vi uddelte op imod 500 goodiebags,' fortalte Helle Madsen fra Business Slagelse til VDonline og Søndagsavisen.

I poserne kunne man bl.a. finde diverse rabatter og tilbud til de unge, forretningsmæssigt som kulturelt (Biografen, Musikhuset m.v.).

Dertil en invitation til (gratis via Gunner V) at deltage i Danmarks største kulturnat uden for København - i Slagelse fredag den 27. september.

FN's Verdensmål til debat

Yderligere blev alle inviteret til et møde omkring FN's verdensmål på Slagelse Bibliotek & Borgerservice onsdag 11. september kl. 18.30.

Her gælder det 'Klimaforandringer - hvordan handler vi?'

Blandt paneldeltagerne denne aften er Rasmus Nordqvist (Alternativet), Rene Christensen (DF), Kasper Roug (Soc.) og Kathrine Olldag (Rad.).