Klik og se annoncen

Af John Hansen

Så oplevede Slagelse endnu en såkaldt Study Start for de mange nye studerende i uddannelsesbyen.

Studie Start kunne man måske også kalde det - ligesom det tidligere University College Sjælland jo er faldet tilbage til gamle Absalon - men under alle omstændigheder, så samlede Slagelse Kommune, Business Slagelse og en række foreninger sammen med uddannelsesinstitutionerne, onsdag middag over 300 til et vældigt 'Velkommen'.

LÆS OGSÅ: Oh, hvilken dejlig morgenstund...

Alle er velkomne

Velkommen til enhver, der vil læse, lære og dygtiggøre sig indenfor den store palette, som Studie-byen og kommunen tilbyder.

Velkommen til enhver, der vil bidrage - og meget gerne deltage i hele Slagelse Kommunes store forenings- og kulturliv.

Og mon ikke de fleste af alle de nye også følte sig velkomne - på en onsdag, hvor vejret holdt så nogenlunde over middag...dog med bare cirka 13-14 grader.

VDonline mødte på Nytorv ikke blot unge håbefulde fra Slagelse og kommunen her, men bestemt også fra Nyborg, Kalundborg, Sorø, Ringsted, Næstved og Lolland Falster...

GHR i spidsen

Igen i år fik arrangørerne de flotte gardehusarer til at ride i spidsen, da de studerende gik i optog fra H.P. Hansens Plads til Nytorv.

Her blev de unge modtaget af borgmesteren og flere af byens foreninger, som var klar med blandt andet tennis, minigolf, bordtennis, volleyball, basket, crossfit - og tovtrækning. Ikke mindst det sidste gav stor moro på pladsen.

I et særligt streetfoodområde på Nytorv serveredes drinks og mad til studievenlige priser, og de unge modtog en goodiebag med info, konkurrencer og gode tilbud til Slagelse by.

Borgmester i centrum

Som også i Stén Knuths tid, så var det også borgmester John Dyrbys lod at være i centrum med en ægte velkomsttale til alle de nye studerende.

Veloplagt lagde Dyrby ud med et: 'Dejligt at se jer...

Slagelse er på mange måder en fantastisk by. Og I er med til at gøre den fantastisk - jeg håber, I vil opsøge nogle af de mange tilbud, vi har her i byen.'

Og til de smukke svaner...

John Dyrby sagde fra scenen også til de unge, at 'I er på vej til at blive nogle smukke svaner, hver især. Dermed siger jeg ikke, at I har været nogle grimme ællinger...'

Borgmesteren opfordrede de studerende til 'at blande sig'. Det skal man selv gøre noget for. 'Vi vil gerne hjælpe jer på rejsen. Og i jeres uddannelse.'

Kjerulff: Vigtig visning...

'Jamen, det er altså rigtig vigtigt, at vi sådan en dag får vist de studerende, at de studerer i en by med spændende butikker, som er klar med gode tilbud og god service.

Derfor bakker vi selvfølgelig op om Study Start Slagelse,' påpegede en tilfreds Torben Kjerulff, formand for Business Slagelse.

Pede - før torsdagen d. 13.

Overraskelsen på scenen foran de unge - efter borgmesteren - var den kendte rapper Pede B.

Han rappede en hel masse af sig - også noget med fornuft i. Og så lavede han fin reklame for Musikhuset i byen, hvor han i øvrigt selv kan opleves nu torsdag den 13. september.

'Støt op om de kommunale spillesteder. Og Slagelses er rigtigt godt,' råbte Pede B ud over Nytorv.

Flere i samarbejde

I år var både nye og 'gamle' studerende fra alle tre uddannelsesinstitutioner SDU Slagelse, Erhvervsakademi Sjælland og Professionshøjskolen Absalon inviteret med, og samtidig har de studerende fra uddannelserne også haft en større rolle i planlægningen af arrangementet.

En af dem var Caroline Bryø Christoffersen, som læser til serviceøkonom på Erhvervsakademi Sjælland. Og hun udtrykte bl.a.:

'Det er et rigtig godt arrangement, som er med til at skabe sammenhold på tværs af uddannelserne.

Derfor har jeg også været glad for at kunne være med til at arrangere det. Vi har blandt andet kunnet bidrage med input til, hvilke aktiviteter der skal være på Nytorv,' påpegede Caroline Bryø onsdag.

Flere historier om Study Start følger på VDonline og i vore ugeaviser.