Klik og se annoncen

Af John Hansen

Slagelse er - som ofte beskrevet i denne avis - fuld af uddannelser og muligheder for ikke mindst unge mennesker.

Og det beskrives og udstilles mere end nogensinde i næste uge, nærmere bestemt lørdag den 24. februar.

Alle er velkomne

Denne dag er der nemlig lagt op til et stort, fælles Åbent Hus for Studiebyen Slagelse.

Og det gælder bl.a. Syddansk Universitet, Erhvervsakademi Sjælland og Professionshøjskolen Absalon (tidl. UCSJ).

I et godt samarbejde med Slagelse Kommune - og i øvrigt med et særligt Info-center på det gamle Posthus på Sdr. Stationsvej - inviteres der denne formiddag, lørdag 24. februar, til Åbent Hus alle steder, så man simpelthen kan blive klogere på den vifte af videregående uddannelser, man kan tilbyde.

Mange spørgsmål...

Som nævnt er det næste lørdag den 24. februar, at unge og deres forældre kan høre mere om mulighederne for at tage en uddannelse i Slagelse.

Hvad kræver det at komme ind? Hvilke uddannelser kan jeg tage her i Slagelse, og hvordan er jobmulighederne bagefter?

Det er altså nogle af de spørgsmål, som man kan få svar på den dag, hvor alle de videregående uddannelser for første gang slår dørene op til en fælles åbent hus dag.

Dyrby: Glad for fælles

Den nye borgmester John Dyrby tager tråden op fra forgængeren Stén Knuth, der også var meget dedikeret omkring uddannelse:

'Jeg er meget glad for, at alle uddannelsesinstitutionerne her i kommunen er gået sammen om et fælles arrangement.

Vi har mange rigtig gode uddannelser og mange unge er allerede i gang, men vi vil gerne have at endnu flere unge tager en uddannelse,' siger borgmester John Dyrby Paulsen, Soc.

Studieboliger også...

Det er som fortalt Syddansk Universitet Slagelse (kl. 10-12), Erhvervsakademi Sjælland (10-13) og Professionshøjskolen Absalon (12-14), som sammen med Slagelse Kommunen står bag åbent Hus-arrangementet.

På dagen har alle uddannelserne åbent, og det tidligere Posthus ved stationen vil kl. 10-14 fungere som et infocenter, hvor man kan blive skrevet op til en studiebolig, tale med en studievejleder og meget mere.

På Posthuset vil man også kunne høre om praktik, studiejobs, iværksætteri og Vækstfabrikken i Slagelse Erhvervscenter - det center, der jo netop er flyttet ind i nærheden af fremtidens Campus Slagelse.

Absalon (tidl. UCSJ) er stadig placeret på Ingemannsvej 17 med uddannelserne pædagog, socialrådgiver og sygeplejerske.

SDU med forventninger

'SDU Slagelse forventer meget af det udvidede samarbejde omkring et fælles åbent Hus.

Et godt studieliv for en universitetsstuderende er nemlig meget andet end studiet. Det kræver også en god og billig studiebolig, muligheden for at få et relevant studiejob, og at den studerende kan deltage i spændende aktiviteter i sin fritid, påpeger Nikolaj Malchow-Møller, dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet ved SDU.

Absalon vil være med

Professionshøjskolen Absalon holder normalt sit Åbent Hus-arrangement ugen efter, men har valgt at flytte arrangementet i Slagelse for netop at kunne være med i den fælles dag.

'Det er en oplagt mulighed for at vise det attraktive studieliv, der er i Slagelse.

Byens mange uddannelser giver mulighed for, at den studerende kan være en del af fællesskabet og Åben Hus-arrangementet giver interesserede mulighed for at besøge flere uddannelser og stille alle de spørgsmål, de ønsker, fortæller campuschef Margit Nygård Mikkelsen, Professionshøjskolen Absalon.

Vibeke T.M.: Står sammen

På Erhvervsakademi Sjælland ude ved Vester Ringgade, gymnasiet og ZBC-Selandia, håber akademichef Vibeke Toft Müller, at det fælles arrangement den 24. kan give større opmærksomhed om dagen.

'Vi vil gerne være med til at sætte fokus på Slagelse som en by med en bred vifte af videregående uddannelser.

Det er klart, at hvis vi står sammen, vil der være mere opmærksomhed på arrangementet og større sandsynlighed for at de unge og deres forældre bliver opmærksomme på, at der faktisk er rigtig god vejledning at hente netop denne dag, understreger Vibeke Toft.