Klik og se annoncen

Af John Hansen

I hele Slagelse Kommune har man år efter år travlt med at forbedre skole- og uddannelsesniveauet.

Nogle steder trænger man mere end andre...

Oveni grundskole, gymnasium og erhvervsskole satser man meget på at udbygge mulighederne for de vigtige videregående uddannelser i kommunen.

Flere nye studerende

Og her er institutioner som Erhvervsakademiet Zealand, Professionshøjskolen Absalon - med sygeplejersker, pædagoger, socialrådgivere m.fl. - samt SDU, Syddansk Universitets afdeling, særdeles vigtige for Slagelse.

Det så og hørte man, da de nye unge studerende forleden blev budt velkommen til uddannelsesbyen og -kommunen Slagelse.

Flere kommer også fra Korsør og Skælskør - og mange er pendlere fra Roskilde og hovedstaden.

Borgmester: Nyd det!

'Velkommen. Nyd det. Det bliver måske de sjoveste år i jeres liv,' sagde borgmesteren ved Study Start - mens solen brød frem på Nytorv - og tilføjede.

'Og så ved jeg jo godt, at I er kommet her for at studere.

Hæng i! For jeg ved godt, det kræves, at man hænger i - så pøj-pøj med livet. Og studielivet her,' påpegede korsoraneren John Dyrby Paulsen.

Uddannelse - og så job!

Borgmesteren mener, at det sjove sagtens kan hænge sammen med det seriøse, der også venter - og kræves af alle og enhver.

Og i Slagelse og på Vestsjælland er virksomheder og det private erhvervsliv som bekendt også klar til at hjælpe med og samarbejde.

Det er jo trods alt målet med en uddannelse.

Samlet og traditionsrig

'Study Start Slagelse er blevet en rigtig god og hyggelig tradition. Vi er glade for mange studerende - derfor vil vi gerne sige ordentlig velkommen til dem, vise dem byen og byde indenfor i vores fællesskab,' fremhæver borgmester John Dyrby Paulsen.

I år var op imod 600 nye studerende fra Zealand, Syddansk Universitet og Professionshøjskolen Absalon inviteret.

Eventet blev skudt i gang da de studerende mødtes på H.P. Hansens Plads kl. 12.30. Derfra gik de i delvis samlet flok til Nytorv, hvor borgmesteren jo altså sagde velkommen, og der var konkurrencer med flotte præmier, social hygge og goodiebags med lækkerier i.

I øvrigt arrangerer man her torsdag 12. september fra kl. 9-14 igen SUK Festival - for de helt unge. Uddannelse og Karriere er også her i fokus, dennegang i Skolefirkanten nær gymnasiet.

Klima og Verdensmål debat

Yderligere er alle studerende inviteret til et møde omkring FN's verdensmål på Slagelse Bibliotek & Borgerservice onsdag 11. september kl. 18.30.

Her gælder det 'Klimaforandringer - hvordan handler vi?'

Blandt paneldeltagerne denne aften vil være Rasmus Nordqvist (Alternativet), Rene Christensen (DF), Kasper Roug (Soc.) og Kathrine Olldag (Rad.).

Se mere i Søndagsavisen og på VDonline.