Klik og se annoncen

Formelt sker skiftet dog først pr. 1. august, og indtil da holder Jørgen Hansen åbent på helt sædvanlig vis, med de samme åbningstider som hidtil.

Men forberedelserne til skiftet er allerede nu i fuld gang. Bl.a. opsættes ny facadebeklædning, fortæller Jannie Pedersen. Det betyder at den røde facadebeklædning erstattes af plader i en mere neutral, mørkegrå nuance. I forbindelse med overtagelsen og indflytningen af Horze-sortimentet skal forretningsarealet også udvides til det dobbelte, så det bliver nødvendigt at lukke i to-tre uger før den officielle åbning i sensommeren.

Jannie Pedersen ser frem til at åbne i de nye rammer.

- Vi har længe kigget efter noget, som kunne blive vores eget. Og på mange måder er det her bare mere velegnet, konstaterer Jannie Pedersen.

Fremadrettet kommer der to havne på facaden på Mathildevej 17, både Strandvejsmøllen og Horze. De to virksomheder supplerer nemlig hinanden på bedste vis.

- Vi skulle meget gerne køre videre med fuldstændig det sortiment, som Jørgen i dag har i Strandvejsmøllen, suppleret med vores eget, fortæller Jannie, som i Horze sælger både udstyr til hest og rytter, plejeprodukter, samt hunde- og katteartikler m.m.

- Det bliver to forretninger på samme adresse, med hver deres koncept, understreger Jannie Pedersen.

Det er erhvervsmægler Ebbe Larsen, Nybolig Erhverv i Slagelse, som har formidlet salget af forretningen, der som nævnt er Slagelses ældste foderhandel. Navnet Strandvejsmøllen relaterer til at virksomheden tidligere har haft til huse i den mølle, som lå på det der tidligere hed Strandvejen (i dag Marievangsvej).

- Og historien strækker sig endnu længere tilbage, faktisk var det Smedegades mølle, som blev flyttet til Strandvejen, fortæller Jørgen Hansen. Som ikke lægger skjul på at han er ked af at sige farvel til forretningslivet.

- Hvis helbredet havde været i orden, var vi ikke stoppet.

- Hvad jeg vil savne mest? - Alle de mennesker, man snakker med, understreger Jørgen Hansen, som i dag er 74 år. Sideløbende med forretningen har han gennem mange år drevet sit landbrug i Kindertofte, de første 10 år bl.a. også med 25 malkekøer. Men nu venter pensionen, og for medarbejderen Jan efterlønnen.