Klik og se annoncen

Allerede ved åbningen og picnickoncerten ved Stillinge Hallen havde omkring 500 mennesker en dejlig aften i det smukke sommervejr, til musik leveret af Party Royale.Lørdag morgen var der morgenbadning med vikingerne fra Trelleborg, og efterfølgende deltog over 200 mennesker i Strandløbet, med udgangspunkt fra Bedste Hus. Og da Slagelse Garden marcherede mod krydset v. Stillinge Strand lørdag kl. 10, var masser af mennesker klar til at tage del i de mange forskellige oplevelser. Lige fra boderne på strækningen ned mod stranden, til sejlads i havkajak, strandyoga og beachvolley og meget mere, og dagen igennem fortalte aktørerne i boderne om masser af besøgende.

At det ikke er helt let at binde en så lang festivalstrækning sammen, er åbenlyst. Men de fine veteranbusser fra Danmarks Busmuseum i Skælskør gjorde deres til løse opgaven, og rigtig mange valgte da også at hoppe på busserne, som flittigt kørte i gratis rutefart mellem stoppestederne - særligt om søndagen, som var noget mere blæsende end lørdagen.

I Styregruppen er man da også godt tilfredse med forløbet.

- De Slagelse Garden kom marcherende og vi blev mødt af de mange besøgende, var det det hele værd: Det var jo det her, vi gerne ville! Folk er glade og kommer herud for at opleve området, det er en kæmpe succes, konstaterer Susanne Andersen, som også glæder sig over mange små succesoplevelser og positive tilkendegivelser fra både aktører og publikum.

Bedre skiltning og brug for flere frivillige

- Alt gik som det skulle, men der er bestemt også ting, vi kan gøre bedre. Bl.a. i forbindelse med skiltning til de enkelte områder med aktiviteter, konstaterer Susanne Andersen.

- Mange havde heldigvis taget programmet på midtersiderne i Uge Nyt med, og det reddede noget af forvirringen i forhold til folderen.

- Vi skal allesammen lære af det her, konstaterer Susanne Andersen. Som også måtte konstatere at der er brug for flere frivillige hjælpere og derfor vil arbejde på at oprette en festival venneforening.

- Senere i august måned holder vi et evalueringsmøde med både aktører og beredskabet.

- Og så skal vi huske at takke alle vore sponsorer. Uden dem var det aldrig gået, understreger Susanne Andersen.

De første deltagere i den næste strandfestival meldte sig allerede søndag sig på banen, og datoen er på plads.

- Det bliver også fremover den første weekend i august, altså d. 2.-4. august 2019.