Klik og se annoncen

Den sjællandske vestskyst viste sig frem fra sin allerbedste side, lørdag i vaskeægte strandvejr med strålende sol, søndag i lidt mere afdæmpet vejr, ved weekendens strandfestival, som strakte sig 12 km langs kysten, fra Drøsselbjerg til Tude å.

Hele vejen var de mange aktivitetssteder fint afmærket med dannebrogsflag, skilte - og svarparate strandinfo-gudier, mens de skønne veteranbusser fra Skælskør kørte i fast rutefart mellem de ca. 80 boder, stande, events, aktiviteter og underholdningsindslag for hele familien ved bl.a. Drøsselbjerg, Stillinge Strand, Kelstrup Strand og Næsby Strand.

LÆS OGSÅ: Aqtive Days med aktiviteter for alle

Den officielle åbning var henlagt til Stillinge Strand, hvor borgmester John Dyrby glædede sig over det lokale initiativ, før han hastede videre til en stribe sommervielser i lokalområdet.

Ved Stillinge Strand myldrede det interesserede gæster, som gerne ville kigge nærmere på de mange forskellige tilbud - fra kunst til strandvolley og meget mere, og festivalen var i det hele taget en mangfoldig fremvisning af de mange lokale muligheder.

LÆS OGSÅ: Strålende solskin og Musik i Skoven

Fra morgenbadning med vikinger til det for længst udsolgte strandløb med mere end 300 deltagere, med start fra Bedstes Hus. Samt yoga på stranden, salsa, musik og kølige drinks - og lokale virksomheder, som præsenterede deres produkter.

Lørdagen bød også på indvielse af den nyetablerede undervandssti ved Næsby Strand, hvor Jens Müller, direktør for VisitVestsjælland, trak i våddragten og kastede ud i oplevelserne, sammen med medlemmer af strandfestivalens styregruppe

Undervandsstien er Strandfestivalens gave til området - stien ligger ca. 150 meter ude i vandet, på 1.20-1.60 meters dybde, hvor man kan finde tavler med historier om plante- og dyreliv i området - f. eks. tangål, fladfisk, kutling m.m.
Puljen til selvorganiserende idræt fra Slagelse Kommune har dækket anlæggelsen af snorkelstien, med en bevilling på 25.000 kr. Og puljen til turistfremme i Slagelse Kommune har bevilget 10.000 kr. til sikkerhedsafmærkning SF stien.

Gæster fra nær og fjern

I Strandfestivalens Styregruppe er der stor tilfredshed med forløbet.

- Vi synes det gik rigtig fantastisk, og vi var utrolig heldige med vejret, smiler Susanne H. Andersen, som også glæder sig over stor lokal opbakning og støtte til festivalen, som tiltrak både lokale og mange gæster udefra.

- Til sandslot-konkurrencen ved Stillinge var deltagere fra både London, Equador, Australien - og selvfølgelig Stillinge!

- Der var selvfølgelig ting som kunne gøres bedre, men langt de fleste reaktioner har været positive. Og der er allerede mange, der har bestilt boder til næste år.

Strandfestivalen blev i år gennemført med omkring en snes frivillige og 'runnere', men der er absolut behov for flere. Og faktisk er forberedelserne til den næste strandfestival allerede nu så småt i gang. Datoen er d. 1.-2. august 2020.