Klik og se annoncen

Af John Hansen

Der er hurtigt kommet fart og fuld gas på sportsåret 2019.

I lørdags arrangerede DR-TV og Boxen Herning det store Galla-awardshow for 2018.

Onsdag aften i denne uge er VKV og Slagelse Kommune værter for interessante EM-kvalifikationskampe i volleyball - for både kvinder og mænd.

Og torsdag aften åbner Morten Stig Christensen & Co. for VM i herrehåndbold på dansk og tysk grund. Med bl.a. Danmark-Chile kl. 20.15.

Mange mennesker

Her et lille tilbagekig på Sports-gallaen 2018.

Igen var det altså DR, der sammen med MCH var arrangør af Sportens Galla-aften for 2018.

Og for 10. gang var Søndagsavisen med - blandt de mere end tusinde fremmødte atleter, politikere og inviterede flere fra Slagelse og Vestsjælland. Dertil en mængde gode venner og samarbejdspartnere fra hele landet - og desuden pressekolleger fra Horsens til Aarhus og hovedstaden.

Idrætsglade Frederik

Alt ialt igen et kæmpetræf - med den umiddelbare, idrætsglade (og 50-årige kanonløber) HKH Kronprins Frederik og nogle ministre i spidsen for det hele.

Sikret og dækket ind - ulykkeligvis må man vel sige - af et nu nødvendigt terrorberedskab med skudklare folk, PET, Politiet, bombehunde etc.

Gallaftenen forløb i øvrigt ganske glat og vist nok uden episoder.

En hel del lokale...

Fra lokalt hold mødte vi en hel del ledere og interessante personer fra Slagelse, Korsør og omegn.

Vi så i mylderet og talte nemlig bl.a. med borgmester John Dyrby Paulsen og hans kone, med Torben Hjort, Lotte Büchert, Ole E. Hansen (Arla-direktøren), Jørn C. Nielsen og Michael Birkedal.

Og på den mere brede bane talte Deres udsendte bl.a. med centrale idrætsaktører som Pernille Harder og Pernille Blume, med Eskild Ebbesen og Tom Kristensen...

Pernille Harder har prøvet at glemme den kiksede VM-kvalifikation - og hun tror nu på USA, Tyskland, evt. Sverige blandt favoritterne. Frankrig kan også være gode. 'Vi må se frem mod EM-kvalifikation,' sagde Europas bedste kvindelige fodboldspiller (valgt som nr. 2 i verden).

Glimt fra sportsfolk...

OL-guldvinderen fra Rio, svømmestjernen Pernille Blume, lovede at hun har fuld fokus på OL i Tokyo om halvandet år - men andet end 'deltagelse' ville hun ikke foruddiskontere.

Desuden talte vi med Preben Elkjær, Morten Stig Christensen, Jesper Nøddesbo, Claus Steinlein, Brian Holm, Søren Møller med flere.

Morten Stig tror på mulig VM-semifinale for herre-håndboldlandsholdet på hjemlig (og tysk) grund. 1. kamp denne torsdag aften kl. 20.15 mod Chile.

Steinlein husker fortsat tydeligt - med sit kendte store smil - FC Midtjyllands første guldtriumf hos FCV på Slagelses stadion. Håber også på et DM 2019 og glæder sig over det nuværende samarbejde med unge SBI-talenter...

Brandt, TV2 og Slagelse

Vi mødte, næsten traditionen tro, Herningborgmester Lars Krarup, Helge Sander, Leif Mikkelsen, Morten Bødskov, Inger Støjberg - og naturligvis en Steffen Brandt, der med sit TV 2-band glæder sig overmåde meget til at gæste Slagelse Musikhus her i marts måned.

Da håber Brandt & Co. helt klart på 'tæt trafik i Slagelse...' Og stort set udsolgt er der vist allerede.

Fejl: Vinter-Viktor glemt

Påfaldende var det ved et ellers perfekt show - og det ikke kun set med lokale briller - at Slagelse Inlinerklubs Vinter-OL-helt og håb for 2022, speedskateren Viktor Hald Thorup dog ganske enkelt blev forbigået..

Et er at Vinter-Viktor p.t. træner og opholder sig i udlandet her i januar - men der burde absolut være vist bare et lille glimt på skærmen af hurtige Viktor.

Undskyld, men Viktors sensationelt flotte 5. plads ved OL i Pyeongchang var det bedste indviduelle danske resultat nogensinde ved et Vinter-OL. Kun Danmarks holdsølv i curling for mange år siden har været historisk bedre.

Og derfor må vi sige, at det var en decideret 'fejl' slet ikke at nævne/vise Viktor på skøjterne.

'Jeg giver dig helt ret. Hans utrolige præstation burde være vist frem,' gav veteran Eskild Ebbesen os med på vejen. Både Eskild og vi andre kan måske håbe på endnu mere fra Viktor ved Vinter-OL 2022.

Dyrby talte svømmehal m.m.

Slagelseborgmester John Dyrby Paulsen, Soc., nød gallaaftenen på flere planer.

'Og ja, jeg fik en hel del ud af seancen. Jeg havde på forhånd planlagt, at jeg skulle tale med Dansk Svømmeunion (om vores nye 50 m svømmehal), med Team Danmark (om mulighederne for et endnu tættere samarbejde) og med Dansk Badmintonforbund (om Badmintonligaen) - og dem nåede jeg alle,' fortalte Dyrby til Søndagsavisen.

'At jeg så herudover fik talt med en række tidligere kolleger fra Christiansborg og en række nuværende borgmesterkolleger om løst og fast var blot en ekstra fornøjelse.'

Jørn C. på pletten

Slagelse Idræts Råd og Sports Team Slagelses formand Jørn C. Nielsen var også med i Boxen den store aften.

Han og en række STS-sponsorer kunne i Herning 'opleve at bl.a. to af Slagelse Idræts Råds idrætsambassadører var nominerede (til Årets fund), nemlig badmintonspilleren Line Christophersen (nr. 2 og sølvmedalje ved VM for ungdom i pigesingle U19 og europamester i pige single U19) samt speedskateren og skøjteløberen Viktor Hald Thorup (nr. 5 ved OL i speedskating i masse start).

Og det kan vi bestemt være stolte af,' betonede en fornøjet Jørn C. Nielsen.

Lørdagsevaluering hos Harboe

Og så lige et P.S.: Borgmester John Dyrby er velkomsttaler nu lørdag 12. januar kl. 10 hos Harboe A/S i Skælskør, når der evalueres på kommunens talentsamarbejde.

Her vil ledere fra Team Danmark og Slagelse Talent & Elite - bl.a. elitekoordinator Puk Kirkeskov Hvistendal - også levere oplæg og aktuel status...