Klik og se annoncen

Af John Hansen

VDonline erfarer fra flere sider, at denne tirsdag aften kan blive aftenen, der byder på det egentlige gennembrud i spørgsmålet om, hvem - og på hvilke politiske betingelser - der skal lede Slagelse Kommune de kommende fire år.

Tingene kan dog også bryde helt sammen. Alt kan ske.

For man er fortsat i 'en fastlåst situation' - udtrykt af stort set alle parter - men nødvendighedens lov tvinger nu politikerne til at mødes for at søge åbninger.

Politik og poster...

I løbet af mandagen blev der - efter invitationen omkring politiske drøftelser fra V, DF og Radikale - åbnet mere og mere med flere også tværgående kontakter og småmøder. Også i forbindelse med mandagens ordinære møde i det gamle byråd.

Og sidst på aftenen lå det så klart, at alle parter nu prøver at mødes for evt. at finde en vej.

V, DF og Rad. har, jvf. deres oplæg, ønsket at der 'i første omgang skulle snakkes retning og politik - i modsætning til den turbulente valgnat, hvor det næsten alene var poster, der hurtigt blev fordelt.'

Men vi kan også forstå på flere af de politiske ledere, at der selvfølgelig ligger to spor for aftenens møde: Dels retning og politik. Dels posterne, primært borgmesterposten.

Dyrby vs. Knuth

Og her har forskellige jo malet sig lidt op i diverse hjørner.

Villum vil jo ikke have Stén Knuth, selvom valget har givet et borgerligt flertal.

V og S vil hver især, naturligt nok, helst have deres egne spidskandidater. Hhv. Stén Knuth og John Dyrby Paulsen.

Brintbus-eksplosion?

Vi må dog også lige se, om den berømte, spegede brintbus-sag (med en stor Altinget-analyse) virkelig eksploderer de nærmeste dage.

For så kan det give Villum Christensen og i nogen grad også Dyrby svære problemer. Hvis Jakob Nielsen Altinget-analyse rammer rigtigt og er ganske sand....

Vincents og andre i spil

Hvis alt fortsat forbliver konstant fastlåst, så kan man blive nødt til at finde en kompromiskandidat.

Her ligger Knud Vincents, V, nok mest for. På den anden side kunne S stille med en Lis Tribler eller Flemming Erichsen.

Og så er der også fortsat muligheder i Ann Sibbern fra DF eller TRoels Brandt fra De Radikale.

Vi har tirsdag talt med adskillige fra byrådet, og på begge sider taler man i teorien varmt, varmt for den helt brede konstituering.

'Den er også bedst for alle vore medarbejdere. Det ved jeg af erfaring,' siger byrådets nestor, Flemming Erichsen, tidligere borgmester i det gamle Korsør.

Læs mere i Søndagsavisen og på VDonline.