Klik og se annoncen

Af John Hansen

Der var masser af samvær og masser af relevante events ved den seneste udgave af Strandfestivalen.

I dejligt sommervejr - for det meste da - samlede initiativet stor interesse og masser af mennesker.

På landkortet

Strandfestival 2019 satte faktisk en hel weekend Sjællands Vestskyst på landkortet.

Det skete med hele 80 boder, stande, events, aktiviteter samt bred underholdning for hele familien op og ned langs kysten.

Det fik strandområderne til at myldre af liv - så jo: Strandfestivalen blev igen i år en stor succes.

Sin bedste side

Den sjællandske vestskyst - som man så gerne vil 'sælge' ligesom den jyske - viste sig her frem fra sin allerbedste side.

Fredag var der arrangeret picnicmusik i Stillinge.

Lørdagen oplevede vi vaskeægte strandvejr med strålende sol, søndag i lidt mere afdæmpet vejr ved sidste weekends Strandfestival, som strakte sig 12 km langs kysten.

Fra det høje Drøsselbjerg og ned til Tude å.

Veteranbusser

Hele vejen var de mange aktivitetssteder fint afmærket med dannebrogsflag, skilte - og svarparate strandinfo-guider, mens de skønne veteranbusser fra Skælskør kørte i fast rutefart mellem de 80 boder, stande, aktiviteter og underholdningsindslag for hele familien ved bl.a. Drøsselbjerg, Stillinge Strand, Kelstrup Strand og Næsby Strand.

Den officielle åbning var henlagt til Stillinge Strand, hvor borgmester John Dyrby glædede sig over det lokale initiativ, før han hastede videre til en stribe sommervielser i lokalområdet.

Lidt af hvert

Ved Stillinge Strand myldrede det med gæster, som gerne ville kigge nærmere på de mange forskellige tilbud - fra kunst til strandvolley og meget mere, og festivalen var i det hele taget en mangfoldig fremvisning af de mange lokale muligheder.

Fra morgenbadning med vikinger til det for længst udsolgte strandløb med mere end 300 deltagere, med start fra Bedstes Hus. Samt yoga på stranden, salsa, musik og kølige drinks - og lokale virksomheder, som præsenterede deres produkter.

Lørdagen bød også på indvielse af den nyetablerede undervandssti ved Næsby Strand, hvor Jens Müller, direktør for VisitVestsjælland, trak i våddragten og kastede sig ud i oplevelserne, sammen med medlemmer af strandfestivalens styregruppe

Undervandsstien er Strandfestivalens gave til området - stien ligger ca. 150 meter ude i vandet, på 1.20-1.60 meters dybde, hvor man kan finde tavler med historier om plante- og dyreliv i området - f. eks. tangål, fladfisk, kutling m.m.

Gæster fra nær og fjern

I Strandfestivalens Styregruppe var der bagefter stor tilfredshed med forløbet.

'Vi synes, det gik rigtig fantastisk, og vi var utrolig heldige med vejret,' udtrykte Susanne H. Andersen, som også glædede sig over stor lokal opbakning og støtte til festivalen, som tiltrak både lokale og mange gæster udefra.

'Til sandslot-konkurrencen ved Stillinge var der deltagere fra både London, Equador, Australien - og selvfølgelig Stillinge!

Der var selvfølgelig ting som kunne gøres bedre, men langt de fleste reaktioner har været positive. Og der er allerede mange, der har bestilt boder til næste år.'

Strandfestivalen blev i år gennemført med omkring en snes frivillige og 'runnere', men der er absolut behov for flere.

Og faktisk er forberedelserne til den næste strandfestival allerede nu så småt i gang. Datoen er d. 1.-2. august 2020.