Klik og se annoncen

Af John Hansen

Der var tale om en såkaldt 'Tak for 4 gode år reception' øverst oppe på rådhuset i Slagelse.

Afskeden med Stén Knuth - som borgmester.

For fortsætter, det gør han bl.a. som formand for Kultur- og Fritidsudvalget, den nu 53-årige sportsmand og tidligere femdobbelte Danmarksmester i taekwondo.

Et håndtryk, en flaske...

Viceborgmester Michael Gram fra Fair Balance havde, på byrådets og kommunens vegne, inviteret bredt til denne reception for den afgående borgmester.

Og ikke overraskende var der rigtigt mange kolleger, ansatte, samarbejdspartnere og borgere, der tog imod indbydelsen og ville give et håndtryk, måske en tak og evt. en flaske vin eller tre som tak for 'godt og behageligt samarbejde'.

Fra kl. 14 til 16 foregik det hele. I den rådhuskantine, som for en lille måneds tid siden rummede en gevaldig valgtummel, spænding og masser af live-tv fra både lokale medier og stationer som DR og TV 2.

Fed fredagsbar

Alt ialt blev der tale om en hyggelig og gemytlig særdeles velbesøgt fredagsbar på rådhuset.

Man kunne her opleve en Stén Knuth, der nærmest i to timer blev overdænget med varme, ros og superlativer. Ikke mindst blev Stén Knuth prist for sin flid, sit engagement og store menneskelige egenskaber.

Michael Gram, afgående 1. viceborgmester, lagde for med at takke for godt samarbejde. 'Og du har jo nok været lidt mere omgængelig end jeg har været med mit temperament. Du har, overordnet set, været Slagelse en god borgmester,' pointerede Gram, inden han fremhævede en hel del resultater for Knuth-regeringens fire år: Campus, erhvervscenter, motorvejsramper, nye arbejdspladser, færre ledige og DI-fremgangen fra nr. 91 til nr. 13 m.v.

Så mange urene slag...

Venstreformand Knud Vincents fremhævede den fremgang, Stén Knuth har været med til at frembringe ved alle valg - og personlige stemmetal fra omkring de 165 i starten (2001 og 05) var nu oppe på imponerende små 6.000.

KV kunne ikke helt lade være med at ærgre sig over, at 'et borgerligt flertal alligevel ikke kan give en borgerlig borgmester' - og en fortsættelse af hele projektet.

Og Vincents noterede også: 'At du står op her i dag...ja, det må skyldes, at du er sportsmand. Ingen andre havde holdt til at få så mange urene slag.'

Brandt og Dyrby: Respekt!

Radikale Troels Brandt så frem mod nogle forhåbentlig bedre tider - og syntes, det var flot og stort gjort af Stén, da han også 'trådte et skridt tilbage,' for at man kunne komme videre i borgmesterprocessen.

John Dyrby Paulsen, Soc. og kommende borgmester, var også til stede - i modsætning til folkene fra Liberal Alliance - og Dyrby takkede Stén Knuth for dennes 'formidable arbejdsindsats.

Jeg har dyb respekt for også din indsats og kampånd. Og du fik et fint valgresultat - der gjorde du alle forudsigelser til skamme, inklusive mine egne,' sagde John Dyrby.

Verdens bedste far

Der var også andre talere, bl.a. Helle Blak fra SF, der - med børneperspektiv for øje - sagde tak til familien for at man har måttet låne Stén så meget.

'Uanset hvad der måtte have stået i aviserne og på facebook, er der ingen tvivl om, at jeres far er den bedste far i verden,' fremhævede Helle Blak henvendt til borgmesterens tre børn.

Og Stén Knuth selv takkede senere alle de fremmødte stort - for gaver, for taler og smukke ord og for, at de i det hele taget var mødt op. Derpå så han fremad og gav John Dyrby et par tips med på vejen. I en fælles fremtid for hele kommunen.

Se endnu mere om receptionsdagen i Uge Nyt & Søndagsavisen.