Klik og se annoncen

Af John Hansen

Måske den bedste Festuge nogensinde...

Med det bedste program - inklusive musikken. Og den bedste folkelige opbakning.

Og i hvertfald det bedste vejr og meste solskin nogensinde. Og dette sidste er altså ikke helt uvæsentlig for en attraktiv og vellykket byfest.

Ganske fin afslutning

Den officielle lørdags-afslutning - inden extranummeret VM-fodbold igen søndag aften - bød naturligvis på det store Festfyrværkeri højt oppe i luften...

LÆS OGSÅ: Den varme samlende festuge

Dertil et musikalsk festfyrværkeri af lokale Michael Falch og Queen Machine, live på Nytorv i timerne forinden.

Hvad kunne næsten være en bedre officiel afslutning på Slagelses hotte Festuge 2018. En lokal trubadour og nogle store numre ud foran skønnet ca. 3.000 fesstemte mennesker.

Mere bosætning, tak!

Som antydet: Falchen bor her selv.

Og Queens-forsangeren var sgu' så glad for Slagelse, at han direkte fra scenen selv ytrede ønske om, at det måske var her man skulle slå sig ned...

LÆS OGSÅ: Sommerfrokost i en usikker tid

Michael Falch fra Skælskørkanten langt ude på landet nød tydeligvis halvanden times gedigent ophold midt i Slagelse.

'Downtown Slagelse' som han straks slog fast - og huskede også at henvende sig til publikum, der 'var kommet både fra Fuglebjerg og Vemmelev og alle de andre steder.' Joh, han kender lidt til Sydvestsjælland.

I øvrigt skal vi dog notere, at der også blandt publikum i tilfældet Michael Falch var ganske delte meninger om repertoiret - og hans virkelige klasse.

Sådan er det bare. Ikke mindst med kunstnere, sportsfolk og den slags...

Masser af musik

Omkring 3.000 mennesker var dog lydhøre og ganske medlevende.

Og nu ved vi som nævnt godt, at Jette Kjerulff og alle hendes seje arbejdsheste fra også AK Atlas og B 73 dagen derpå gik ud i extratime - med tilføjelsen af endnu et storskærmsarrangement, der hed Danmark-Kroatien kl. 20.

Men ellers tillader vi os at notere, at den ordinære Festuge officielt løb flot til ende sent lørdag aften.

Med Falch og Queens...

Efter fredagens Birthe Kjær og Sømændene - og det extra velbesøgte Danser med Drenge plus Poul Halberg allerede torsdag aften, hvor man også skønnede ca. 3.000 tilskuere på Nytorv.

Den lyse, varme...

Alt ialt har der, som vi også har omtalt i flere andre artikler (og vi følger op med mere i Søndagsavisen og Uge Nyt næste uge), været tale om særdeles velbesøgte delarrangementer i historiens velnok varmeste og mest vellykkede Festuge.

Vi er allerede begyndt at glæde os til en ny Festuge 2019.

Og en ny varm sommer '19 - hvis denne her fra 2018 da overhovedet hører op på et tidspunkt...