Klik og se annoncen

Fredag rullede en stribe røde rickshawcykler op ad Schweizerpladsen i Slagelse. Det skete i anledning af en helt særlig dag: I fem år har cykelpiloter trådt i pedalerne for at give de mange interesserede ældre 'vind i håret'.

- Cykling Uden Alder på landsplan fejrer fem års fødselsdag, og selvfølgelig skulle foreningen her i Slagelse Kommune bakke op omkring denne mærkedag, fortæller Bente Würtz Nørgaard, utrættelig ildsjæl og idrætskonsulent i Slagelse Kommune .

- I Slagelse startede vi i 2014, hvor vi lånte en cykel i København, for at se om der overhovedet var interesse for sagen. Det skal jeg hilse og sige, at det var der!

Herfra er det gået slag i slag. Vi har været meget heldige at få økonomisk hjælp til at investere i cykler, således at vi i dag har 12 cykler stående på pleje- og aktivitetscentre i Slagelse, Korsør, Boeslunde, Skælskør, Dalmose og Vemmelev.

Fødselsdagen blev i Slagelse fejret med en PR tur, hvor alle by rickshaws - fem stk. i alt, kørte fra Alliaancehaven og op i byen, hvor man hentede nogle af projektets gode sponsorer, som kom med ud i rickshaw sammen med de ældre fra forskellige plejecentre.

Har man fået lyst til at træde i pedalerne og gi' ældre 'vind i håret', er der plads til flere frivillige:

- Vi har i dag ca. 140 frivillige cykelpiloter i vores kartotek, men det er desværre ikke alle der er lige aktive.