Klik og se annoncen

Brætspillet er tilbage og er i Danmark blevet en megatrend blandt børnefamilier, unge og voksne. Der udgives mere end 400 nye brætspil i Danmark, brætspilscaféer popper op i studiemiljøer, i kulturhuse og brætspillet samler den nære familie i et intenst og yderst spændende opgør mellem børn og voksne.

Slagelse Biblioteker inviterer derfor d. 15. september kl. 10-13 til Brætspilsworkshop og Store Brætspilsdag på Slagelse Biblioteker og Borgerservice. - Her skruer vi ned for hverdagens tempo og op for samværet, slår løs med terningerne og har masser af brikker at flytte rundt med. Alle generationer kan være med til Brætspilsworkshop og store Brætspilsdag, både børn, unge, voksne, forældre og bedsteforældre, når der spilles og kreeres nye brætspil.

Sand ekspert

Biblioteket har i dagens anledning inviteret en sand ekspert, Thomas Vigild, ind til at guide deltagerne godt igennem nye brætspil og holder samtidig en kreativ workshop, hvor deltagerne får masser af inspiration og idéer til, hvordan man kan udvikle sit helt eget brætspil. Thomas Vigild er spiljournalist, formand for brætspilsprisen Guldbrikken og højskolelærer på Vallekilde Højskole.

Store Brætspils dag og workshoppen er en del af Slagelse Biblioteker og Borgerservice efterårstema 'GAME ON' - som sætter massiv fokus på spil i alle afskygninger og den glæde, som mennesket har haft med spil i flere tusinde år. Biblioteket ønsker med temaet at sætte fokus på hvordan spil kan styrke samvær og fællesskabet i familier, mellem venner, mellem umiddelbare fremmede mennesker og kulturer og på tværs af generationer.

I forbindelse med efterårets tema 'GAME ON' har Slagelse Biblioteker og Borgerservice fornyet og udvidet samlingen af brætspil. De nye indkøbte brætspil vil være klar til lån under Den Store Brætspilsdag og brætspilsworkshop.

Den Store Brætspilsworkshop og Store Brætspilsdag med Thomas Vigild finder sted lørdag den 15. september kl. 10-13 på Slagelse Biblioteker & Borgerservice på Stenstuegade 14 i Slagelse. Det er gratis at deltage, men det kræver tilmelding af hensyn til opstilling m.v.