Klik og se annoncen

Der er i den grad lagt op til at aktører fra lokalområdet viser sig frem fra deres allerbedste side, når den store Strandfestival 2018 løber af stabelen den kommende weekend fra d. 3.-5. august. Der er tale om en helt unik begivenhed, den første af sin slags, og tilslutningen har langt oversteget Styregruppens forventninger.

- 70 aktører har tilmeldt sig, Og alle har været så velvillige, konstaterer Susanne Andersen fra Styregruppen.

LÆS OGSÅ: Pirattema og afslappet sommerhygge: stigende besøgstal i Cirkusland

Den ny festival er oprindelig udsprunget af arbejdet i Landsbyernes Erhvervsnetværk, ud fra et ønske om at sætte den Sjællandske vestkyst på landkortet.

- Både et ønske om at vise folk den flotte kyststrækning vi har, og alle de fine ting, vi har at vise frem. Fra den enkelte kunstner og hende der laver strandyoga, til St. Galla, Ostebørsen og Tøvestensgården m.fl.

Picnickonert med Party Royal

Festen åbnes officielt fredag d. 3. august ved årets pinickoncert ved Stillinge Hallen, hvor Lokalrådet samtidig kan fejre 40 års jubilæum. Med musik leveret af Party Royal efterfulgt af festfyrværkeri (med mindre tilladelsen inddrages på grund af tørken). Alle er velkomne og der er fri entre til pladsen ved hallen på Bildsøvej 74, Slagelse.

Morgensvømning og strandløb

Lørdag og søndag går det løs på den 12 km lange kyststrækning fra Drøsselbjerg til Tude Å. Her præsenterer både lokale private, foreninger og erhvervsdrivende sig selv ved små events langs hele kyststrækningen.

Lørdag kl. 8.00 er der ved Stillinge Strand morgensvømning med vikingerne fra Trelleborg, og Slagelse Motionsklub afholder kl. 8.30 strandløb med ruter på 2, 5 og 10 km for både børn og voksne. Der er start ved restaurant Bedstes Hus. Tilmelding: https://app.lap.io/event/2018-strandloeb (Strandløb 2018 om Lapio), samt på selve dagen d. 4. august kl. 7-8.

Kl. 10.00 marcherer Slagelse Garden til strandkrydset, hvor de markerer åbningen af de mange events.

Hele dagen er fyldt med forskellige oplevelser.

Stillinge Strandvej (fra strandkrydset ned mod Stillinge Strand), vil være lukket for trafik under festivalen. Der vil i stedet være telte med udstillere af lokale fødevarer og kunsthåndværk. Bl.a. Ostebørsen, en lokal vinavler, Likørhaven, Gårdagergård, de to velgørenhedscykelhold: Rynkeby og Hjerterytterne, St. Galla glaskunst, Refsgaard keramik, samt en lokal frisør, som laver det smarteste strandfestivalhår.

Langs stranden kan man bl.a. oplevelse Drøsselbjerg Husflid, som åbner dørene. Ved udsigtspunktet på Støvlebækvej kan man se en vejviser, som viser afstanden til andre lokale udsigtspunkter, og ved Engtoften v. Kelstrup Strand viser Gerlev Legepark gamle lege.

Ved Næsby Strand kan man bl.a. møde Event Eksperten, som for nylig servicerede H.K.H. kronprins Frederik ved hans private 50-års fest. Samt Torben Heidelbach, som vil fremvise rav og fortælle om fundet af rav-elgen.

Der vil være mulighed for at prøve at sejle i havkajak og på paddleboards.

Men det vi her nævner er kun et ganske lille udpluk af de mange forskellige oplevelser langs stranden. Det er umuligt at nævne samtlige events - de her nævnte er kun et lille og lidt tilfældigt udpluk.

Søndag indledes med yoga ved stranden for alle på Bildsø strand, ligesom de mange oplevelser på den 12 km lange rute langs de lokale strande fortsætter denne dag, indtil Strandfestival 2018 slutter kl. 16.00.

Hop på en shuttle-bus

Man kan gå, cykle, køre i bil eller hoppe på en veteranbus mellem de forskellige events.

Ruten langs kysten og eventstederne vil være afmærket med beach-flag, og informationsmedarbejdere vil stå klar til at vejlede gæsterne, bl.a. i busserne,

Det gode råd til at opleve strandfestivalens mange tilbud er iflg. Susanne Andersen at sætte bilen og tage shuttlebusen, som hele tiden kører rundt. Der vil være ca. 20 busstoppesteder, som er afmærket med et særligt skilt med Strandfestivalens logo.

Parkering af bilen er der også tænkt på:

- Vi sætter skilte op, så man kan se, hvor man må parkere - og hvor man ikke må.

Der vil endvidere være opsat toiletvogne, og der vil være løbende rengøring og oprydning. Til udstillernes el-tavler trækkes 'grøn strøm' fra vind- og solenergi.

Samarbejdet er vægtet højt i planlægningen af den ny festival.

- Vi har lagt os i selen for at gi' gæsterne en rigtig god oplevelse. Det tror jeg ikke de kan undgå at mærke. Vi glæder os til at holde festival, understreger Susanne Andersen.

Styregruppen bag Strandestival 2018: Puk Kirkeskov Hvistendal, Projektleder for Center for Natur og Kystturisme og Henrik Andersen, Dybkærgaard, Isabella Vassing, Visit Vestsjælland, Susanne H. Andersen, næstformand Landsbyernes Erhvervsnetværk. Børge Carlsen og Lars Rasmussen, begge fra Lokalrådet.