Klik og se annoncen

To faglærte kokke, med speciale i hhv. fransk og dansk mad, og en sand passion for god mad fremstillet af gode råvarer. Det er grundlaget for den nyåbnede Retro food's café og restaurant på Drøsselbjergvej 119, i krydset ved Stillinge Strand. Her tager Lisa Sylvest Nielsen (30) og Martin Delpino (37) dagligt turen fra København for at skabe gode oplevelser for strandgæsterne.

De er helt klar over at stedet gennem ganske mange sæsoner har været ramt af en lind strøm af udskiftninger.

- Det vil vi gerne lave om på, fortæller Martin Delpino.

Derfor har opstarten, som skete pr. 1. april, været uden de store armbevægelser.

- Vi har simpelthen skullet finde fodfæste og finde ud af om vores koncept passer til området. Umiddelbart vil jeg sige det passer rigtig fint, smiler Martin Delpino. - Til frokost har vi lidt 'snackede' ting: burger sliders, salater m.m. Rigtig fastfood, lavet fra bunden, pointerer de to kokke.

- Vores carpaccio er hjemmebanket, og både mayonnaise og remoulade er hjemmelavet. Vi laver rigtige fish'n chips, vores kyllinge nuggets er lavet af inderfilet, og vores oksekød er krogmodnet og har ikke set vacuumpakning.

- Om aftenen har vi bl.a. bøffer samt en frisk og lækker salatbar og dejlige grøntsager, som er ad libitum til alle hovedretter.

Samt grillkøller, som vi satser på bliver større end stegt flæsk her i området: fersk skank fra gris, som vi koger i øl og marinerer i barbeque, hvorefter den grilles. Kødet bliver så mørt, at det falder fra benet.

Folk er faktisk begyndt at ringe og spørge om der er grillkølle på menuen: - og det er der hver dag, understreger Martin Delpino.

Spansk temadag

Retro foods satser også på nye arrangementer med f. eks. grill hver weekend.

På lørdag d. 7. juli er det dog en spansk temadag, med en kæmpe omgang paella på pladsen foran restauranten, masser af andre spanske retter og sangria i kander.

- Ren kærlighed og sommer, lyder det.

- Det vi går op i er at tilbyde gode oplevelser: god service og god mad af gode råvarer. Det er faktisk ikke fordi vi gør det store: vi bruger bare friske råvarer. Det er lidt skræmmende, hvor lidt der skal til, konstaterer Martin Delpino.

Nyeste tiltag på menukortet er hjemmelavet is, der serveres som kugler i et glas. - Vi går efter nogle smage, som folk kan forholde sig til, og som vækker minder, f. eks. regnbueis med drys.

- Vi laver også cocktails, smiler de to kokke. - Da vi blev uddannet, var det også noget vi skulle lære.

Martin Delpino har også et ekstra aspekt med i sin madlavning.

- Jeg er opvokset i både Danmark og Spanien, og har rigtig meget med mig derfra.

Husets tidligere selskabslokale er lavet om til værtshus, med bl.a. billard og TV.

I restauranten er der stadig plads til selskaber af alle slags bryllupper, runde fødselsdage m.m., som der allerede har været en del af siden overtagelsen.

- Vi fik et godt tilbud

Når de to kokke er havnet ved Stillinge Strand, er det lidt af en tilfældighed.

- Vi fik et godt tilbud. Vi ledte efter et produktionskøkken til at producere mad til frokostordninger til virksomheder. Det har vi erfaring med fra København, men der er efterhånden så mange udbydere af catering i København, at det ikke er sjovt længere.

Vi har set mange forskellige steder, og vi kender faktisk ikke området her. Men vi er så passionerede omkring mad, at vi ser det som en ekstra fordel at vi også kan ha' en sommerrestaurant, fortæller parret. Som også har planer om at holde åbent i vinterhalvåret, dog kun i weekenderne.

Opstarten har ikke været uden problemer. Der har både været maskinnedbrud og en fryser som stod af.

Men begge glæder sig over en rigtig god modtagelse i området. - Vi har haft gæster hver eneste dag, siden vi åbnede, vi får god respons og gode anmeldelser, og her kommer allerede mange gengangere.

I restauranten lægger de vægt på en god og afslappet stemning. - Der skal også være plads til at vores søn på 3½ år kan være her.

- Her skal vi ikke stresse. Vi vil gerne ha' at folk kommer ind og får en dejlig oplevelse. Det må gerne føles lidt som om de er på ferie i syden, og der skal være plads til at alle er velkomne!

Se evt. mere på www.retrofood.dk