Klik og se annoncen

Sammenhold og fællesskab er stærke værdier i Stillinge., hvor man så småt ved at lægge sidste hånd på Stillinge Aktivitetspark. Et stort, grønt areal lige midt i byen, indrettet til hygge, leg og fællesskab, med børnehave og vuggestue på den ene side - og skolen til den anden side. Området bliver da også brugt flittigt både til hverdag og i weekenden.

Her er bl.a. petanquebane - i internationale mål og med slotsgrus, 'agilitybane' for børn, overdækket spiseplads, udendørs bordtennisbord og legeplads, samt en gedigen informationstavle, fremstillet af en lokal tømrer.

Det hele er sikkerhedsgodkendt efter gældende regler, og omkranset af frugttræer med æbler, pærer, blommer og nødder - samt et par bistader.

- Hele parken har indtil dato kostet ca. 310.000 kr., men alt er dækket af sponsorater og hjælp fra beboere og lokale virksomheder, oplyser Lars Emde Poulsen fra Aktivitetsgruppen.

Han er selv en flittig bruger af pladsen.

- Vi har børn på tre og fem år og går her hen ret ofte. Her er ofte andre børn, der leger, og børnene lærer hinanden at kende. Det er et frirum for os!

Flot og inspirerende

Forleden fik Aktivitetsgruppen af filialdirektør Marianne Klærke, Nordea Slagelse, overrakt et særdeles velkommen overskud på 10.000 kr. fra Nordea Fonden.

- Nordea Fonden støtter det gode liv - en sund sjæl i et sundt legeme - og det må da siges at gøre sig gældende her, med Jeres flotte og inspirerende aktivitetspark, konstaterede Marianne Klærke.

- Det skal have almen interesse, og jeres projekt dækker både sundhed, motion og natur. Det at der er lokale kræfter bag, er fantastisk. Mange projekter bliver ikke til noget, fordi der ikke kan samles nok, der vil tage fat og vedholdent have fokus på det færdige resultat, konstaterede filialdirektøren.

Men i Stillinge aktivitetspark er der fuldt fokus på målet, og parken er næsten færdig. Der mangler bare lige 'det sidste': Bl.a. et par vippedyr, gerne i samme stil som resten af anlægget, og en basketballkurv, lød det ved overrækkelsen.

Kun er man i Aktivitetsgruppen ærgerlig - og bekymret - over at den nye Lokalplan for området ikke indebærer den tryghed at Solvænget lukkes for biltrafik, som det ellers var beskrevet i den tidligere lokalplan for området.