Klik og se annoncen

Af John Hansen

Venstre skal inden nytåret 2019-20 finde sin borgmesterkandidat til kommunalvalget i november 2021.

Og spændende skal det blive, om der her kan blive tale om Stén Knuth igen - eller eventuelt den succesfuldt styrende V-formand og 'bagmand' Knud Vincents...eller måske en helt tredie.

Tidligere borgmester Stén Knuth (2014-18) var i fredags ganske hurtigt ude med reaktionen på, at den ny og nuværende S-borgmester John Dyrby Paulsen og LA-viceborgmester Villum Christensen formelt og endegyldigt torsdag meldte ud, at deres private borgmesteraftale 'var revet itu.'

Forskellige forklaringer?

Den nu også nyvalgte MF Stén Knuth påpegede - udover den afslørende 2018-analyse, som Søndagsavisen jo allerede havde leveret tilbage i december - at hele dette velnok havde været til at forudse.

Også Knuth bemærkede dog, at Villum jo tilkendegav, at Villum nu selv havde skiftet standpunkt og i øvrigt gik efter, hvad der passede ham bedst lige nu.

Mens Dyrby bl.a. udtalte, at de jo 'havde været nødt til at være lidt opfindsomme - for at finde en løsning tilbage ved konstitueringen.'

Villumstemmer til Dyrby?

Men i øvrigt påpegede ex-borgmester Stén Knuth - nyvalgt til Folketinget - bl.a., at han nu havde erfaret, at Villum Christensen (LA) har opgivet sin drøm om at overtager borgmesterkontoret i Slagelse Kommune.'

Og Knuth forklarer videre: 'Sagen har tidligere været meget omtalt i national medier, og jeg har fuld forståelse for dens interesse generelt og særligt ift. mine tanker på området.

Før og under kommunalvalgkampen fortalte jeg vælgerne i Slagelse Kommune, at en stemme på Villum Christensen var en stemme på John Dyrby (S) som borgmester.

Det viste sig at holde stik, derfor er jeg ikke overrasket over udmeldingen.

En hård politisk kamp

Venstre Slagelse arbejder hårdt i Slagelse byråd med vores 10 mandater, det er en hård kamp og sådan er politik.

Når det kommer til personlige forviklinger, så bekymrer det ikke os i det daglige arbejde hos Venstre, da Villum Christensen (LA) sagtens kunne skifte bogstav kombination efter hans navn, uden at det ville have rykket ved hans stemmeafgivning i byrådssalen de sidste 6 år.

Jeg har fået mandat

Jeg har nu fået et mandat af borgerne i primært Holbæk og Slagelse kommuner som folketingsmedlem for Venstre, Danmarks Liberale Parti.

Og jeg vil i den kommende tid bidrage til det bedste resultat muligt i en kommende konstituering af det nye folketing,' slutter Stén Knuth.