Klik og se annoncen

Af John Hansen

Venstre får nu endnu en markant folketingskandidat her på Vestsjælland, nærmere bestemt i Holbækkredsen.

Denne kreds er nemlig blevet ledig på grund af sygdom (Ask Skotte), og man har i Holbæk spurgt tidligere Slagelseborgmester Stén Knuth, om han ville være villig til at opstille.

'Og jo, det vil jeg gerne. Jeg er meget beæret over forespørgslen og mener, at jeg med min erfaring kan bidrage med noget i Folketinget,' har været Stén Knuths svar på den nye udfordring.

Holbæk og Knuth kendte...

Knuth har i øvrigt mange års tilknytning til Holbækområdet, dels via sin taekwondosport (træner, leder), dels fordi han har været leder af produktionsskole og anden undervisning i Holbæk.

Og slagelseaneren blev her den 7. maj endegyldigt placeret på Venstrelisten for hele Sjælland.

Det er også sket med billigelse af de lokale V-instanser, inklusive formanden for Venstre i Slagelse, Knud Vincents.

'V vil have seks ind'

Venstre i Slagelse-Korsør-kredsen fortsætter naturligvis med den unge, talentfulde Morten Dahlin, der sidste gang blot var få personlige stemmer fra at blive indvalgt i tinget.

Netop nu ligger partiet Venstre her på Sjælland - hvor også statsminister Lars Løkke Rasmussen og kulturordfører Bertel Haarder stiller op - med tolv kandidater klar.

Og Knud Vincents, der jo også sidder i partiets hovedbestyrelse, håber, at partiet op til valget kan rejse sig så meget, at man kan få seks opstillede valgt ind på Christiansborg.

V: Stærkt hold

'Vi skal jo så nok op på omkring de 21 procent. Men vi har også et superstærkt hold, synes jeg,' siger Vincents på Søndagsavisens spørgsmål til den aktuelle situation.

Udover Stén Knuth (Holbækkredsen), Morten Dahlin (Slagelse-Korsør) og Jacob Jensen (Kalundborg) opstiller Venstre i Sorø-Ringsted-kredsen Louise Schack Elholm, som har gjort det rigtigt godt i denne valgperiode.

Dertil kommer jo så den ganske markante Marcus Knuth fra Guldborgsund/Lolland - og så naturligvis et par tunge drenge som statsminister Lars Løkke (Køge-Lejre) og Bertel Haarder (Grevekredsen).

Vestsjælland vigtig

Som nævnt var Stén Knuth yderst glad for at få tilbuddet fra Holbækkredsen.

Og han ved, hvor vigtigt det er for for eksempel Vestsjælland at være godt og talstærkt repræsenteret i Folketinget.

Stén Knuth er fortsat lige så engageret og målbevidst, som han tidligere har været det, og han ville glæde sig til i tinget at kunne bidrage med ikke mindst værdifulde erfaringer fra kommunerne og det virkelige liv udenfor murene.

Det er jo ikke altid, at politikerne på Borgen helt ved, hvilke konsekvenser en lovgivning reelt har. Det mener Stén, at man får mere forstand på ude i de enkelte kommuner, hvor lovene skal virke og fungere...