Klik og se annoncen

Af John Hansen

Sports Team Slagelse har gjort det igen - støttet og investeret i unge, målbevidste og viljestærke lokale idrætsfolk, der vil noget med både deres sport og deres uddannelse.

VDonline mødte flere af dem torsdag aften på Hotel Frederik den Anden, hvor Jørn C. Nielsen & STS uddelte yderligere 330.000 støttekroner fordelt på flere foreninger.

Dermed har man ialt gennem årene rundet et samlet støttebeløb på 8,8 millioner kroner.

AK Atlas til Rumæniens EM

Blandt de unge, lovende mennesker og foreninger, der blev belønnet var Frank Petersen og hans vægtløfterklub AK Atlas.

Her tæller man nu hele 150 medlemmer, både drenge og piger, mænd og kvinder.

Fem af disse - et rekordantal fra Atlas - drager her i weekenden til EM i rumænske Bukarest. Nogle afrejste allerede tidligt fredag morgen fra Slagelse.

Bedste Atlas nogensinde

AK Atlas modtog om aftenen 50.000 rare kroner primært til at fortsætte klubbens satsning på elitetrænersiden.

Dertil er Frank & Co. jo ikke bange for at arrangere store ting hjemme i Slagelse. Senest et DM, hvor Atlas selv snuppede ialt 9 mesterskaber og 11 andre medaljer.

SB&I bygger på talenter

Aftenens største støttebeløb (110.000 kroner) tilfaldt Slagelse Boldklub & Idrætsforening, som imponerer STS-bestyrelsen med et energisk lokalt arbejde med både organisation, træneruddannelse og genopretning af fodboldflagskibet på Vestsjælland.

Så mens Kenn Madsen og Søren Andersen m.fl. på Harboe i Skælskør samlede støtte og ny forårsluft til en stor fremtid for Slagelse B&I med omkring hundrede interessenter og erhvervsfolk samlet til konference, så modtog Per Venzel og andre SBI-ledere (plus U17-holdet) det store STS-beløb til endnu mere udvikling og talentarbejde.

SBI med hele 62 trænere

Faktisk er SB&I p.t. oppe på at have ikke færre end 62 (!) trænere i sving. Og heraf har 11 den fine A-licens.

Den rød-blå klub vil også selv gerne have højere licens hos DBU, men det kræver yderligere to-tre millioner ialt til udbygning af organisation (heltidsansatte) - ligesom det kræver endnu en kunstgræsbane ved Parkvej og klubhuset.

Og til det sidste kan kun kommunen bidrage...

I Sports Team Slagelse priste man på Frederik den Anden det store ungdomsarbejde, ikke mindst fra U10 og deropad - med U19 og U17 som særdeles afgørende hold.

Morgentræning for U17

Det var U17-drengene, der ved arrangementet fint repræsenterede SB&I. De træner mindst fire gange om ugen - dertil i styrkecenter.

Og flere har også morgentræning tirsdag og torsdag fra før klokken otte, idet de er med i eliteidrætsklasserne på Nymarkskolen.

Og hurra: Volley i ligaen!

På aftenen var der også støtte til Trelleborg Golfklub, Møllebakkens Rideklub, Slagelse Håndboldklub, Elite-talentcentret i badminton (60.000 kroner!) og Slagelse Cykle Ring (50.000).

En aften, der blev ekstra krydret af nyheden, om at VKV, Volleyklubben Vestsjælland, nu også rykker op i ligaen med deres stærke kvindehold.

Her har herreholdet i år gjort det aldeles flot. Og nu kommer også damerne op...

Tak til Lis og Troels

Og så var der i STS-bestyrelsen farvel og rigtigt mange tak til Lis Tribler og Troels Christensen.

'Lis har jo siden 2006 på fornem vis engageret sig i idrætten og vores bestyrelsesarbejde - været med siden etableringen af Sports Team Slagelse,' fremhævede Jørn C. Nielsen.

'Tråden er blevet fortsat af Stén Knuth og Troels Christensen i sidste byrådsperiode,' sagde Jørn C. også.

Borgmester John Dyrby Paulsen er nu automatisk bestyrelsesmedlem i STS, mens Jørgen Andersen og Stén Knuth (hhv. næstformand og fmd. for Kultur- og fritidsudvalget) som sådan er nyvalgte til bestyrelsen.