Klik og se annoncen

- Hvornår er du sidst taget til koncert med din dyne under armen? Aldrig? Nu får du muligheden.

Kulturcyklen inviterer til sovekoncerten 'Listen Your Night Away', hvor mindful musik giver det sovende publikum en helt særlig drømmeoplevelse. Alt sammen i musikhusets gamle, store turbinesal. Det hele foregår fredag den 20. april fra kl. 21 til kl. 9 næste morgen.

- En sovekoncert kan umiddelbart virke som noget, der er meget langt fra den gængse koncertoplevelse. Det er det også, pointeres det fra Kulturcyklen.

LÆS OGSÅ: En søndag med musik

- Det er så meget mere end fadøl og alt for høj musik. Det er en koncertoplevelse, hvor musik og meditation kombineres. Lyder det stadig lidt langhåret? Bare rolig, vi har i Kulturcyklen selvfølgelig allieret os med en kunstner, som er alt andet end det. Lydkunstneren Karsten Pflum er manden bag nattens maratonkoncert, og hans elektroniske kompositioner er designet til at give publikum en fredfyldt og meditativ nattesøvn hele natten igennem. Et af formålene med sovekoncerten er altså at vise, at det med at gå til koncert kan ske på mange måder. Det er i øvrigt Karsten Pflums sidste koncert i Danmark i denne omgang.

LÆS OGSÅ: Louise Dubiel kommer til Salonen 4K

Sovekoncerter er ikke noget nyt fænomen i Danmark. De sidste tre-fire år har koncerterne været afholdt flere gange i Odense, København, Herlev og Skanderborg. Alle gange med stor succes hvor billetterne er blevet revet væk efter blot få minutter. Nu er det tid til, at et sådan arrangement også finder sted i Slagelse. Og alle er selvfølgelig velkomne, hvad enten det er for at få en meditativ drømmeoplevelse, at opleve en anden side af elektronisk musik eller en kombination af begge dele.

- Aftenen vil starte med en velkomstdrik i Musikhusets foyer, oplyser arrangørerne. - Her skaber vi en tryg atmosfære mellem de deltagende og tager på den måde brodden af det med at sove i et rum med mennesker, man ikke kender. Sammen med den varme velkomstdrik vil der være en introduktion til konceptet bag sovekoncerten samt en artist talk med nattens lydkunstner, Karsten Pflum. Herefter begynder vi så småt at bevæge os ind i Musikhusets koncertsal, hvor sovekoncerten skal foregå. Livemusikken fra Karsten Pflum er tilpasset publikums søvn, eller som Pflum selv forklarer det: â??Koncertoplevelsen tager afsæt i et drømmende lydunivers og manifesterer sig som et lydspor til publikums søvn.'

Natten igennem vil smukke lyseffekter blive projekteret op på turbinehallens loft. Omkring kl. 7 næste morgen slutter sovekoncerten stille og roligt. Tilbage i foyeren vil der blive serveret morgenmad til alle.

Sovekoncerten er skabt med hjælp fra lokale kulturinteresserede unge, der ønsker at lave fede kulturtilbud til byens unge. Blandt andet leveres den beroligende visuelle del af oplevelsen af Marius Nielsen, som selv er fra Vestsjælland.

Sovekoncerten kan opleves fredag den 20. april fra kl. 21 på Slagelse Musikhus. Det eneste, gæster skal medbringe, er en sovepose, liggeunderlag, nattøj og tandbørste. Der er selvfølgelig opsyn hele natten således, at publikum får en behagelig og tryg oplevelse både før, under og efter koncerten, forsikrer arrangørerne.

Billetterne kan købes via Facebook-eventet 'Listen Your Night Away // Sovekoncert'.