Klik og se annoncen

Af John Hansen

Der er ikke noget flottere eller hyggeligere end rigtigt gode julekoncerter op imod den snarlige højtid.

Og en sådan oplevelse fik mange lokale ældre og unge, da de forleden gæstede Antvorskov kirke til en støttekoncert for de danske julemærkehjem - hvor vi jo netop har Skælskør her i området.

Til børnenes glæde

Pengene fra både julemærkesalg og denne Slagelsekoncert går til julemærkehjemmene, hvor børn får hjælp til at tænke bedre om sig selv, overvægt og mobning.

Børnene bliver en del af et fællesskab med nærvær, støtte og omsorg fra de andre børn og voksne. Og lige så stille forbedres deres selvværd.

Børnene taler sammen om, hvordan de har det. De lærer at se positivt på sig selv igen - og de får redskaber til at holde fast i de nye og positive selvbilleder.

Vigtige støttekroner

Støttekronerne er en vigtig brik i hjemmenes drift. Blot 4,7 procent af udgifterne finansieres af det offentlige, så hver en krone tæller til de fem hjem, der ligger i Danmark.

Dejlig er jorden...

Så her kunne man opleve Søs Fenger helt tæt på, hvor hun sang julesange og salmer som 'Have Yourself a Merry Little Christmas', 'En rose så jeg skyde', 'Dejlig er jorden' og egne sange 'Sidste time', 'Inderst Inde',' lyder det fra arrangørerne, Kanonproduktion.

Man kunne også glæde sig over 'Holder øje med dig' etc., alt sammen spundet sammen med Søs' egne tanker og anekdokter om julen med traditioner, kærlighed, savn og afsavn og glæde.

En akustisk og intim oplevelse, der markerede starten på den dejlige og hyggelige juletid...