Klik og se annoncen

Tekst: Lene H. AugustsenFoto: Evan

På fredag går Sømændene i land i Slagelse igen, og de glæder sig. For ligesom Festugens gæster elsker sailordrengene, så elsker de også Slagelse Festuge - for her er publikum bare for vilde.

De har spillet i Slagelse Festuge i så mange år, at vi faktisk ikke helt kan komme om i tanke om det præcise antal, men det gør heller ikke så meget, for som Thomas Kann aka Matrosen siger:

'Slagelse Festuge er noget af de vi glæder os til hvert år. Den koncert skyder ligesom sommertouren rigtig i gang.'

I 2021 er 20 år siden de startede som De Glade Sømænd, og siden da har de hver sommer været landet rundt på festivalscener og til byfester. Alligevel bliver de ikke trætte af livet i tourbussen.

-Når det bliver forår, er vi ligesom cirkusheste, der kan lugte savsmuld, så glæder vi os bare til at komme afsted. Det er helt fantastisk, og fedt at vi kan blive ved med at have det sådan. Slagelse er altid en koncert, vi ser frem til. Det er et af højdepunkterne. Uanset om det regner eller solen skinner, så er torvet fyldt, og der er gang i den. Publikum er for vilde i Slagelse, lyder det fra Matrosen, der lover at han og de andre sømænd er helt klar til på fredag.

Årets koncert med Sømændene byder ikke på de store overraskelser, men til gengæld garanterer Thomas Kann, at de er klar til at lave en kæmpe fest på Nytorv med styrmand Jeppe i front.

Sømændene kan opleves i Slagelse Festuge fredag den 28. juni klokken 22.00.