Klik og se annoncen

Af John Hansen

Folketingsvalget onsdag gav visse personlige forhåbninger til både Tom Block, Socialdemokraterne, og de to Venstrefolk Morten Dahlin og Stén Knuth.

Dertil radikale Troels Brandt - og også de to nye kvinder Astrid Carøe (SF) og Linda Hansen (EL).

Optællingerne af de personlige stemmer torsdag eftermiddag vil afgøre, hvorvidt Slagelse og Slagelsekredsen bliver bedre repræsenteret end før.

Også DF's Karin Nødgaard står og vipper.

Tom Block og Soc.

Det sandsynlige nye statsministerparti Socialdemokratiet bør nu få Slagelsekredsens Tom Block ind. Men i skrivende stund kan vi ikke sige noget klart, selvom S er blevet størst i storkommunen her.

Og S er gået knebent frem fra 27,4 pct. til 28,1 i Slagelsekredsen.

På landsbasis scorede Mette F og S-partiet i sig selv også et jævnt og lidt skuffende valg - idet det er 'pres-partierne' rundtomkring, Enhedslisten og primært da SF og Radikale, der har noteret de flotteste valg.

Hvor længe Løkke?

Venstre er - trods en stor fremgang og et overraskende fint valg for Lars Løkke Rasmussens lederskab - på vej i opposition.

Og Uge Nyt vurderer, at Lars Løkke muligvis vil trække sig som formand. Måske ikke her og nu, men så om nogen tid - i f m et internationalt job.

Det ville frem mod næste F-valg åbne for en ny formand i spidsen - sandsynligvis Ellemann evt. nuværende næstformand Kristian Jensen.

Ellemann og Tommy Ahlers har nemlig scoret utrolige valg, mens Kristian Jensen efter vore oplysninger har fået et relativt skidt valg i det jyske. Der har Støjberg til gengæld fået kanonopbakning. Også en Troels Lund Poulsen vil fortsat være i spil til øverste ledelse af Venstre.

Dahlin - og Knuth?

Lokalt ser det ud til, at Venstre kan notere et fremragende valg - med fremgange på 6-7 procent (og nu 25,8 i Slagelse). I øvrigt et godt afsæt også frem mod næste kommunalvalg, hvor man jo gerne vil erobre magten tilbage fra Johnj Dyrby Paulsen.

Morten Dahlin ligger p.t. (men inden eftermiddagens personlige tal) til at kunne ryge ind i Tinget. Også Stén Knuth har en fair chance, hvis V holder en sjællandsk fremgang fra 5 til 7.

Også en suppleantpost kan dog være god, jvf. Lars Løkkes mulige anden fremtid...

Brandt, Carøe, Havanna

Spændende bliver det også med de andre partier i Slagelse.

Troels Brandt fra De Radikale - dertil EL, SF og Dansk Folkeparti...

Læs mere senere.

Sidste: LA-opgør!

Liberal Alliance rammes særdeles hårdt. Og Henrik Dahl kritiserer i hårde vendinger Anders Samuelsen og partiets ledelse for at have fejlet.

De har fejlet med mange ting på det seneste. Med ved bl.a. at tage familier og venner ind på gode poster - eksempelvis var Thyra Frank jo et fejlskud som minister. Og Anders & Co. satsede på de forkerte ministerposter.

'Han er færdig som leder', sagde Dahl torsdag morgen i P1 om Samuelsen.

Bertel Haarder ude?

Laura Lindahl er tilsyneladende ude. Men fintælling kan redde hende. Partiet Venstre kan også - ved fintællingen - rykke ned fra 7 til 6 mandater på Sjælland.

I så fald kan Louise Schack Elholm (Sorø), Stén Knuth og Bertel Haarder blive ekstra presset...

Noget kan tyde på, at lige præcis Bertel Haarder bliver stemt ud af Folketinget dennegang...