Klik og se annoncen

Af John Hansen

Lokalopgør Slagelse mod Holbæk, det er normalt noget, vi godt kan lide her i Slagelse.

Hvad enten det drejer sig om fodbold eller håndbold.

Men det lokalopgør, der venter her søndag kl. 17 i Antvorskovhallen, har i måske lidt uønsket grad nedrykningsspøgelset hængende over sig.

Her er det hunbold...

Det drejer sig om 3. division i håndbold for kvinder.

Og her er Slagelse Håndboldklub - efter en række nederlag og en for tidlig afsked med 3. div.-træner Jesper Øvad - presset gevaldigt til helst at skulle vinde mod holbækkerne.

Og for første gang på seniorplanet ansætter Slagelse HK nu i stedet et ungt, lovende trænertalent helt af egen avl.

Det er den 24-årige Sebastian Hedemand - en rigtig klubmand - der nu er blevet ny træner for Slagelse HK's kvinder i 3. division.

'Jeg glæder mig utroligt meget til opgaven,' siger Sebastian Hedemand om situationen.

Redde sig i rækken

Sebastian videre: 'Målet i denne sæson er at redde livet i 3. division, og det bliver en stor udfordring.

Det er selvfølgelig begrænset, hvad jeg på kort sigt kan nå at ændre. Nu handler det om overlevelse. Men når denne sæson er færdig, får jeg fremover mulighed for at sætte mit eget præg på træningen og holdet..

Integration af talenter

'Vi har et ungt og rigtig spændende hold, og med vores U18 piger i toppen af 1. division har vi også mulighed for at tilføre holdet nye talenter.

Det bliver også min opgave at integrere U18 spillerne på senior divisionsholdet.'

Og det har Sebastian Hedemand gode forudsætninger for. Det er nemlig ham, der har skabt det talentfulde U18 hold, der i øvrigt også træner sammen med 3. divisions-holdet.

'Ja, jeg har trænet de spillere, siden de var U6'ere,' fortæller han.

Sebastians baggrund...

'Der har blot været to pauser i mit Slagelseforløb. Jeg var lige et år på Viborg Sportscollege, men kom tilbage og overtog dem igen, da de var i U10-rækken.

Da de blev U16-spillere, tog mange af dem på efterskole. Den sæson udnyttede jeg til at tage DHFs divisionstræner-uddannelse på Oure, hvor jeg sammen med en anden havde Oures U18- og U16-drenge.'

Sebastian Hedemand er også HRØ-talenttræner. Her har han netop afsluttet 2004-årgangen og skal nu i gang med årgang 2005.

'Lykkes det ikke at holde målsætningen i år, tager vi bare fat i Kval-rækken - men vi går 100 pct. efter at blive i divisionen,' siger Sebastian Hedemand.

Vil etablere sig

'Derefter går vi efter at etablere os i divisionen, og så sætter vi kursen efter 2. division. Jeg vil rigtig gerne være med til at skabe noget på kvindesiden i Slagelse HK.'

Sebastian Hedemand får den tidligere landsholdsspiller og U-landstræner Per Sabroe, der også har været ligatræner i TMS Ringsted, som mentor og sparringspartner, men det er Sebastian Hedemand, der står i spidsen for holdet.

Han skal fortsat også være med omkring U18-holdet.

Holbækkampen søndag

Den vigtige kamp Slagelse-Holbæk spilles kl. 17 på søndag. Og Holbæk sejrede 29-17 i første indbyrdes opgør først i november.

Så selvom Holbæk blot ligger to points foran SHK, så vil der blive krævet rigtigt meget af hjemmeholdet i det vestsjællandske opgør.