Klik og se annoncen

De varmeste nyheder fra Bilbyen Slagelse - og et væld af flotte, klassiske biler. Lørdag d. 27. maj er der lagt op til en dag i bilernes tegn i centrum af Slagelse. Det sker både med en stor udstilling fra de lokale forhandlere i Bilbyen Slagelse, samtidig med at Slagelse Auto Sport her ser frem til klubbens første pålidelighedsrally, Historic Viking Rally, som fylder Nytorv med klassiske biler både morgen, middag og eftermiddag. Løbet er skabt i samarbejde med Vestsjællandske Distriktsblade og Business Slagelse, som også har koordineret aktiviteten med udstillingen fra Bilbyen Slagelse . En række andre lokale virksomheder er partnere og støtter op om arrangementet.

Kl. 10.00 vil borgmester Sten Knuth sende den første løbsdeltager ud på ruten. Nu skal deltagerne køre et godt gammeldags orienteringsløb med kortlæsning og vejfinding, men iblandet 'sekund-etaper', hvor de over mange kilometer skal holde en helt præcis hastighed på f.eks. 48 km/t. Der er altså to discipliner i samme løb og deraf navnet 'pålidelighedsløb'.

Der opstilles et stort telt på Nytorv, hvor der er rallycentrum. Bilbyen Slagelse præsenterer de nyeste biler på markedet, mens klubber og ejere af klassiske biler præsenterer de gamle og sjældne modeller. Alle der ejer en klassisk bil kan kvit og frit udstille på Nytorv i tidsrummet 10.30 - 16.00. I den periode er deltagerne i Historic Viking Rally ude på ruten i Vestsjælland og gør ikke brug af deres parkeringspladser.

Blandt de udstillede klassiske biler præmierer løbsledelsen tre biler indenfor disse kategorier: Førkrigs - Sportsvogn - Familiebil. Bilerne skal være mindst 35 år gamle. Præmieringen sker kl. 14.00 på Nytorv. Dommerne vil inspicere de udstillede klassikere fra kl. 12.00-13.30.

På billedet Jens Pedersen og Troels Lund efter de vandt turneringen i klassen Touring.