Klik og se annoncen

Af John Hansen

Samtidig med at det stærkt eksponerede herre-håndboldlandshold fra den 12.-13. januar tørner ud i et EM i Kroatien, så er endnu et dansk herre-landshold klar til at tage fat på et andet A-EM.

Det drejer sig om indendørs hockey.

Og Danmark deltager med mange lokale spillere ved EM i Hockey i Antwerpen, Belgien, i anden uge af januar - og glæder sig over at være tilbage i det fineste selskab. Nemlig i A-gruppen.

Stærke modstandere

Europas hockeynationer er inddelt med 8 hold i hver gruppe fra A-D, og Danmark er efter nogle års fravær tilbage på øverste hylde i A-gruppen, hvor de skal kæmpe med store og etablerede nationer.

I puljen skal Danmark op imod Tjekkiet, Polen og Tyskland, hvor særligt sidstnævnte bliver både en stor oplevelse såvel som mundfuld.

Tyskland har over 100 gange flere hockeyspillere end Danmark - 'men Danmark vælger bestemt at spille sin chance,' melder de rød-hvide fra deres lejr.

Den anden pulje

Den anden EM-pulje består af værterne fra Belgien, Schweiz, Rusland og Østrig.

Europas største hockeynation Holland med over 250.000 spillere, glimrer ved sit fravær og er denne gang en tur nede i B-gruppen.

Danmark har kun to gange tidligere formået at blive, nemlig tilbage i 1997 og 99. Gennem de sidste 25 år har Danmark været med 6 gange i A-gruppen og har således også prøvet nedrykningen en del gange. Danmark har dog ofte formået at vende tilbage fra B-gruppen gangen efter er har således over en længere periode været placeret mellem nummer 6-12 i Europa.

Truppen

Danmarks mandskab har gennem efteråret forberedt sig via en række træningssamlinger - bl.a. i Slagelse - træningsturneringer og den endelige trup blev udtaget kort før jul.

Truppen består af flere rutinerede kræfter samt nogle unge med stort 'gå-på-mod'.

De danske mestre fra Slagelse har flere spillere på holdet og danner således en stamme sammen med profiler fra Københavns Hockeyklub som er førsteudfordrer i den danske liga.

Profiler

Blandt profilerne er målmand Martin Mortensen samt Mikkel Steinmetz Christensen, begge Slagelse, samt anfører Jesper Jonassen fra København.

Alle skal levere på et højt niveau, hvis Danmark skal sikre en slutplacering blandt de 6 første.

Træner Niels Henrik

Efter en årrække med tyske landstrænere overtog Niels Henrik Sørensen holdet i foråret 2017 og står således over for sin første slutrunde som træner.

Niels Henrik er selv tidligere landsholdsspiller med en række slutrunder i bagagen og var med da Danmark senest blev i A-gruppen i 1999.

Ambitionen

Ambitionen denne gang er også at forblive i A-gruppen, hvilket kræver en slutplacering blandt de 6 bedste.

Med 7 modstandere som alle på papiret bør være bedre en Danmark kræver det en masse taktisk snilde, vilje og ikke mindst held på de rette tidspunkter. Holdet tror på succesen og glæder sig over at en række danske tilskuere finder vej til Lotto Arena for at støtte holdet.

Følg Danmarks kampe

Danmark er i pulje A og spiller som følger:

DK-Polen fred. 12. jan. kl. 10. DK-Tjekkiet 12. jan. kl. 16.

DK-Tyskland lørd. 13. jan. kl. 09.

Der er mulighed for at følge holdets resultater under turneringen her: http://eurohockey.org/event/eurohockey-indoor-championship-men/?instance_id=130.

Alle kampe kan følges på live stream her: https://www.eurohockeytv.org/.

Her er truppen

Jesper Jonasson (København), anfører

Klaus Riisom (København)

Lasse Steinmetz Christensen (Slagelse)

Mads Nielsen (Slagelse)

Mathias Tankmar (Slagelse)

Martin Mortensen (Slagelse)

Mikkel Steinmetz Christensen (Slagelse)

Mo Tournay (København)

Paw Appeldorff Hansen (Sørby)

Stephan Hald Trzpacz (Slagelse). Søren Toft (København). Tobias Grand (Partille)

Landstræner: Niels Henrik Sørensen og holdleder: Henrik Nielsen.