Klik og se annoncen

Netto bad tidligere på sommeren sjællænderne om hjælp til at finde de lokale natur- og byområder, der er ramt af plastikforurening. I alt sendte danskerne omkring 100 nomineringer ind med lokale områder, som danskerne mener er plaget af plastikforurening. Nomineringerne er nu blevet gennemgået af Nettos samarbejdspartnere, WWF Verdensnaturfondens egne plastikeksperter, og de har udvalgt fire områder i den sjællandske natur, herunder Korsør Nor, Skovvej, og Studentersøen v. Slagelse, som i forbindelse med World Cleanup Day den 21. september bliver mål for lokale 'fri-for-plastik' events, med støtte fra Netto. De øvrige sjællandske lokationer er Hornbæk og Karlslunde. I alt rykker Netto ud til 31 plastikbelastede områder i hele Danmark på dagen.

Netto tager her ud med Netto-medarbejdere, og sørger for at der er affaldssække, handsker og andre remedier, der skal bruges til at rydde op i naturen. Ligeså vil Netto sørge for, at der er forfriskninger til alle deltagerne.

Alle er velkomne til at deltage.

- Vores skove, søer og strande på Sjælland er fantastiske. Jeg nyder dem selv i min fritid sammen med min familie. Dem skal vi værne om. Derfor håber jeg også, at vores lokalmiljø vil støtte op om, at vi i Netto nu har besluttet os for at gøre noget ved det her på Sjælland og rydde plastikken op, siger Thomas M. Clement, regionschef, Netto.

Alle kan være med

Alle har en del af ansvaret for, at det bliver ryddet op, og for at plastikken ikke ender i naturen, og Netto opfordrer alle, der kan være med lørdag d. 21. september til at tage familie, venner og bekendte under armen og med ud i naturen på én af de fire plastiklokationer. Her kan alle, store som små, hjælpe med at rydde deres lokalområde for skrald og plastik. Om man bruger 10 minutter eller to timer, er helt op til en selv. Læs mere om projektet og tilmelding på https://netto.dk/ansvar/plastik/world-cleanup-day/.

Samarbejde med WWF

Det er ikke første gang, at Netto laver en plastikindsats i naturen. I foråret tog WWF Verdensnaturfonden, i samarbejde med Netto, og 35 danske familier ud og undersøgte plastikforureningen på 10 danske strande. Det gjorde de i forbindelse med Projekt Plastik-Smart, et projekt der undersøger den plastik, der desværre ender i naturen. Indsatsen resulterede i mere end 6.000 stykker indsamlet plastik på få kilometer kystlinje. WWF er denne gang med ude på tre naturområder på Sjælland, hvor WWF-medarbejdere vil hjælpe med at samle affald og svare på evt. spørgsmål om deres arbejde. De kommer på denne dag ikke til at lave nogen form for forskningsprojekt.

Fakta:

World Cleanup Day er er en global oprydningsdag, der er anført af en borgerledet massebevægelse, som kæmper for at rydde verden for affald. World Cleanup Day startede i Estland tilbage i 2008, hvor 50.000 mennesker deltog. I 2018 deltog hele 18 millioner mennesker i 157 lande verden over i den største indsamlingsdag i historien.

I år afholdes World Cleanup Day lørdag den 21. september. På dagen mødes frivillige igen over hele kloden for at rydde naturen for skrald.

Læs mere om World Cleanup Day her: https://www.worldcleanupday.org/about/