Klik og se annoncen

Af John Hansen

Sent onsdag aften erfarer VDonline fra flere partier i Slagelse, bl.a. Liberal Alliance og Det Radikale Venstre, at der nu er bevægelse i forhandlingerne på rådhusgangene.

'Meget er gået i ring. Ingen kunne levere bredt samarbejde - og LA har nu forladt den store gruppe,' fortalte Villum Christensen. Manden i midten for ganske meget...

'Faktisk har vi de sidste par dage haft nogle gode drøftelser, hvor vi - hele vejen rundt - har fået snakket politik. Det har været lovende. Men når det er kommet til borgmesterkæden, ja så må jeg tænke på Ringenes Herre. For den er fortsat lidt forhekset,' berettede Troels Brandt fra De Radikale.

Dagen forinden pointerede Socialdemokraternes Flemming Erichsen, byrådets nestor, overfor os: 'Bare rolig, vi skal nok finde en god løsning. Og det inden fredag kl. 15.'

En ny situation

Siden skete der dog mere på selve onsdag aftenen... også på det sidste spørgsmål omkring borgmesterposten.

Borgmester Stén Knuth, V, trådte nemlig til side. Det gjorde han for øjnene af alle.

Knuth pegede konkret på en bredere løsning, hvor Ann Sibbern kunne blive borgmester.

Det ville hverken S, SF, EL eller Villum Christensen gå med til, såvidt vi erfarer.

Ej heller til Knud Vincents som en mulig kompromiskandidat.

Ann Sibben eller Vincents?

Såvel DF som V og Rad, synes at de seneste brede drøftelser 'har været gode og konstruktive'.

Men de tre partier udmelder dog også: 'Konstitueringsdrøftelserne er desværre grundstødt. Partierne er ikke enige om, hvem der skal være borgmester.

A, Ø, og F har valgt at pege på John Dyrby Paulsen, betingelsesløst. På aftenens møde spillede Venstre ind med borgmesterkandidat Stén Knuth, V som der ikke kunne findes opbakning til fra A, Ø, I og F.

Under forhandlingerne valgte Stén Knuth, at træde til side for på vegne B, O og V at pege på den brede løsning, og pegede på Ann Sibbern, DF som kunne være den samlende person for det brede flertal, som skulle være den der bære vores kommune videre.

Der ville A, Ø, I og F heller ikke bakke op.'

'Ærgerligt'

Gruppen med DF, V og Rad. (altså B, O og V, red.) beretter videre: 'Derefter meddelte B, O og V-gruppen at Knud Vincents, V kunne være den brede løsning. Ej heller dette forslag kunne finde opbakning fra A, Ø, I og F.

A, Ø, og F holdt fast i at John Dyrby Paulsen, A skulle være borgmester.

Det synes B, O og V er ærgerligt, set i lyset af de sidste to års kamp på den lokale politiske bane, hvor specielt debatterne mellem borgmester Stén Knuth, V og borgmesterkandidat John Dyrby Paulsen, S har fyldt meget, og derfor ikke har kunne finde bred opbakning blandt partierne.

Nu venter en spændende fredag på rådhuset hvor udfaldet af hvem der skal være borgmester er uforudsigeligt, og vi finder det helt uanstændigt at vi kan stå i en situation hvor der eventuelt skal trækkes lod om at finde den nye borgmester.

Den energi vi siden valget har brugt sammen, for at gøre en god kommune endnu bedre, med et forsøg på at samle et byråd i et bredt samarbejde vil vi også efter fredag arbejde for,' slutter udtalelserne.

Radikale: Vi forsøger igen

Hos De Radikale føler man fortsat, at man gør alt, hvad man kan for at forsone - og bringe V og S sammen i det helt brede samarbejde.

Troels Brandt: 'Vi vil forsøge lige til fredag kl. 14.59 - når vi nu ikke kan få den dato udskudt yderligere otte dage. Det er synd. Og jo, det er rigtig svært.

Men jeg synes, det er beundringsværdigt, at Stén Knuth - som immervæk har fået næsten 6.000 personlige stemmer - træder til side og giver mulighed for en kompromiskandidat.'

Brintbus i eksplosion...

Nogle af vore andre kilder synes også, det er grotesk, at Knuth har fået 5.-6.000 stemmer og så alligevel må vige for måske en anden person fra eget parti - primært grundet Villum Christensen, LA.

Samtidig ulmer en større brintbussag i baggrunden - en sag, der kan blive helt kriminel?

Desværre har vi ikke torsdag morgen kunnet få fat i bl.a. John Dyrby Paulsen.

Dybe spor ind i fremtiden?

Alt ialt her torsdag formiddag: Man må jo i denne tid i Slagelse, sammen og hver især, også spørge sig selv:

Skal denne konflikt - disse konflikter - virkelig have lov til at trække dybe spor ind i den nye vigtige fire-årige periode?

'Vi har altså et ansvar for 80.000 borgere, for foreninger og erhvervsliv,' påpegede LA's lokalformand Mick Keller torsdag formiddag til P4 Sjælland.

'Det her skal vi tale os til rette om. Det skal ikke ende i en lodtrækning...og det tror jeg da heller ikke det ender med'.

Erichsens hede torsdag

P.S.: Sidste er, at fredagens mødeleder, nestor Flemming Erichsen, Soc., denne torsdag vil tale med hver enkelt byrådsmedlem for at søge kompromisser.

Og er det ikke netop Erichsen, der flere gange i vore ugeaviser har pointeret: 'Politik er det muliges kunst.'

Lad os se, hvor stor en kunstner Erichsen nu er?