Klik og se annoncen

Af John Hansen

At blive svinet til har de prøvet før - men det er mest på facebook, hvor ikke mindst Villum & LA åbenbart var blevet angrebet også omkring selve valgdagen.

Men at de lokale Slagelsepolitikere også skulle prøve det via officielle tv-udsendelser, det var straks værre.

Facebook er jo ofte en skidtspand, hvor laveste fællesnævner regerer.

25 minutter live-stegning

Men det er de store landsdækkende medier, bl.a. DR og TV 2, vel normalt ikke.

Men en aldeles unormal politisk aftale, fik torsdag eftermiddag en ligeså unormal, dramatisk behandling på tv-stationerne. Ikke mindst TV 2 News.

Allerførst kunne seerne, direkte fra Slagelse rådhus fra kl. 15.06 til 15.31 - altså over cirka 25 lange minutter - opleve en sjældent set hård fjernsynsseance.

Pågående, aggressive københavner-journalister jagtede sprækker, huller og 'sandheder' i den umage aftale...og de gik til stålet, mens de lokale (primært Dyrby og Villum Christensen) først svarede godt fra sig, men siden blev jagtet rundt, så de indimellem sejlede. Og det hele blev pinligt.

Helle Blak: 'Overfald'

Også SF's Helle Blak (én af valgets få vindere) var med, idet hun nærmest brød ind i 'samtalerne', hvis man kan kalde dem det. Samtidig så Lis Tribler og andre nærmest vantro og forstenede til i baggrunden...hvad foregår der her?

'Lodtrækning fredag ville ikke være værdigt...men nu deler vi magten og æren,' forklarede Blak dog blandt andet.

- Hvorfor bliver du sådan vred?

Blak: 'Jeg blev ærgerlig over, at pressen sådan overfalder Dyrby og Villum.'

- Er du da ligeglad med, hvem der bliver borgmester? Ønskede borgerne måske Villum som borgmester?

Blak: 'Jeg er bare glad for, at jeg nu skal i arbejdstøjet.'

Bedre samarbejde nu!

'Vi skal have et bedre samarbejde i kommunen,' proklamerede Villum, mens John Dyrby om det kontroversielle evtuelle magtskifte om blot to år sagde: 'Det er en mulighed, hvis der er et ønske om det, sådan er det formuleret i vores aftale.'

Imens fortsatte journalisterne deres udspørgen - og antydede, at det måske passede Villum meget godt om to år at blive borgmester, hvis han alligevel røg ud af folketinget.

Der blev også spekuleret i, om hele showet her blot var en smart omgåelse - og aftale blandt venner - af, at Villum jo havde stået på, at liberale LA ikke ville støtte en S-borgmester.

'Sølle lokalpolitik...'

Efter en lille times heftig spørgerunde m.m. overlod man på TV 2 News scenen til News & Co.

Her åbnede Thomas Funding med at fortælle om Villums blot 390 stemmer, og om Dyrbys særlige 'udløbsdato' om kun to år - den der kan gøre, at ingen tager det alt for alvorligt.

TV-reporteren funderede over den helt specielle aftale. 'Underligt. Forvirrende, fluffy - hvad siger myndighederne mon?'

Og så overlod han det til andre kommentatorer, der noterede: 'Sølle lokalpolitik og lokumsaftaler. Dysfunktionelt fra starten af' (Ane Cortzen).

Slagelse som skamplet

Hans Engell fløjtede deruda': 'Den totale rodebutik. Det er synd for borgerne i Slagelse - det mest ulækre jeg nogensinde har set. Totalt uværdigt. Ren Brødrene Kløjs.

Ja, jeg vil endda sige, at Slagelse nu er en skamplet på det kommunale Danmarkskort,' trumfede Engell i sidste vending.

Sådan lød det ihvertfald før klokken 18 torsdag...

Og i tirsdags var Peter Mogensen (fra Mogensen & Kristiansen) så flabet at fortælle hele Danmark, at de der politikere i Slagelse lige nu 'vist ikke var nogle, der kom fra øverste skuffe.'