Klik og se annoncen

Af John Hansen

Slagelse B&I's førstehold har i foråret måttet meget slemt igennem - og man har fortsat flere skadede heriblandt den lokale forward Frederik Christensen.

I de seneste kampe - nu i nedryknings- og kvalifikationsspillet til 2. division - har Ulrik Balling og hans folk dog fået vendt bøtten og hjemtaget en række vigtige sejre. Begyndende med den i Brønshøj.

Og her i søndags fik SBI endelig gjort det af med Marienlyst.

Thrane gange tre

Efter en målløs 1. halvleg, hvor gæsterne endda traf træværket en gang, kom der gang i scoringen i 2. halvleg, så det hele endte 4-0 til Slagelse.

Allerede fra første fløjt fremførte et løbevilligt hjemmehold adskillige gode angreb. Hurtigt og direkte gik det fremad - og ikke mindst Adam Kolberg havde omkring det første kvarter et par uhyre store målchancer.

Senere brændte også Christoffer Thrane 'en direktør'. Men i 2. halvleg var SBI effektive med de 4-0.

Dermed røg Slagelse faktisk op på rækkens førsteplads - foran Frem, der tabte til Hillerød.

Christoffer Trahne scorede et ægte hattrick (de to første på straffespark, bl.a. begået mod ham selv), så det gav jo stor glæde og lykke.

U17-spilleren Mikkel P.

Ekstra glædeligt var det, at et af de unge SBI-talenter fra U17, Mikkel Petersen, viste sig fornemt frem i de sidste cirka tyve minutter.

Dels scorede Mikkel et udmærket mål, dels lagde han fint op til Thranes tredie scoring.

Lovende godt for fremtiden - og helt i kølvandet på ugens store nyhed, om at SB&I af DBU er flot forfremmet på licenslisten over landets bedste talentudviklings-klubber.

Talent og Elite...

Her fortalte vi jo på VDonline, at Slagelseklubben kunne fejre en større succes.

SB&I kunne forleden bryde løs i jubel, da 6 års hårdt, målbevidst ungdomsarbejde havde belønnet sig.

En særdeles vigtig DBU-melding slap nemlig ud... også her for hele Vestsjælland!

Slagelse B&I kan nu bryste sig af at være en 2-stjernet licensklub.

Og de rød-blå kan endda kalde sig en af de bedste klubber i landet inden for talent og eliteudvikling.

Slagelse er bedst!

Kigger man nærmere på DBU's nye rangeringsliste, topper Slagelse B&I faktisk i arbejdet for talent- og eliteudvikling her i om- rådet.

Slagelse er ikke blot foran flere 1. divisonsklubber og også superligaklubben Hobro, nej man ligger også foran klubber som Næstved, Holbæk og endda Roskilde og Nykøbing.

Ikke uventet topper FCK og FC Nordsjælland den nye nationale, danske licensrangering.

En glad sportschef

Efter som nævnt 6 års hårdt langsigtet arbejde i talentafdelingen var det da også en vældig tilfreds sportschef i Slagelse B&I, Søren Andersen, der nylig modtog besked fra DBU, om at en 2-stjernet klublicens nu var landet.

'At vores U17 og U19 nu endelig skal spille med i den landsdækkende division er en kæmpe tilfredsstillelse for os i klubben,' siger Søren Andersen til VDonline og UgeNyt.

'Jeg er overbevist om at vi nok skal klare os i dette fine selskab og vores strategi og måden vi har grebet talentudviklingen an på - med vores lange seje træk - har vist sig at være det hårde arbejde værd,' pointerer sportschef Søren Andersen.