Klik og se annoncen

Af John Hansen

En fortsat udvikling - og der mases stadigvæk på.

Det drejer sig om handels- og erhvervslivet i Slagelse by og kommune.

Kompetencer og faglighed

Vi fortalte forleden historien om, at Slagelse - primært takket være erhvervscentret og Business Slagelse - fremover vil få en detailhandelskoordinator ansat.

'Det er en rigtig god idé, som udspringer af et bedre og bedre samarbejde med kommune, købstæder og erhvervsforeninger.

Vi vil få kompetencer og faglighed samlet. Og jeg tror på en masse synergi her,' påpegede erhvervschef Per B. Madsen overfor Søndagsavisen.

Detailhandlen er jo en en stor og vigtig sag, ikke mindst i bymidterne. Og i særdeleshed i Slagelse bymidte.

Konkurrecen er hård

Detailhandlen er udsat for hård konkurrence. Dels af nethandlen, dels af byer som Ringsted, Holbæk og da i høj grad Næstved (med storcentret) og København (med Fields, Fisketorvet etc.).

Slagelse prøver at gøre noget mere i disse år.

Således investeres der mange millioner kroner.

Centret, arkaden, bymidten

Vi har set det i Vestsjællandscentret (netop 50 år i år), som jo har fået en flot og tiltrængt opgradering og modernisering.

Det gælder også Arkaden og andre steder i Slagelse bymidte.

Bilka plus Japan/Kina...

Og det gælder Bilka.

Apropos Bilka, så vil man nok også snart rive det gamle Hotel Frederik den Anden ned og placere 7.500 kvadratmeter butikker i forskellige brancher på stedet.

Per B. Madsen erindrer om, at der de senere år også er bygget over 11.000 kvadratmeter nye forretninger ved Japan- og Kinavej.

Bilhus åbner foråret 2020

'Og i foråret 2020 åbner Tom Frederiksens nye Bilhus her - ganske nær den attraktive Omfartsvejen,' beretter Madsen yderligere.

Tom er bosiddende i Slagelse og har bl.a. forretning i Holbæk - og nu er man i Slagelse igang med jordarbejdet på de 19.000 kvm., som han her har købt.

'Her skal fra foråret '20 sælges Volvo og Ford, og man regner med 20-22 nye arbejdspladser fra start af. Senere måske endnu flere.'

Fortsat i offensiven

Efter Volvo-Ford vil der blot være cirka 40.000 kvadratmeter erhvervsjord tilbage ved Japanvej og Kinavej.

'Så der skal nye arealer til, eksempelvis overfor Stop 39.

Især mangler vi jord til produktion og fremstilling, mens der fortsat er plads til mere detailhandel,' oplyser erhvervschefen.