Klik og se annoncen

Både Annette Borg, leder af Slagelsel Musikhus, og Evan Hemmingsen, selvstændig fotograf, blev lørdag formiddag hædret med bowler, bordeauxrødt halstørklæde og statuette, og indlemmet i Slagelses fornøjelige Jesperforening.
Når der i år var udnævnelse af hele to Jespere, hænger det sammen med at lørdagens kåring af Årets Jesper i Slagelse i år var en jubilæumskåring, idet det var 40. år i træk Jesperforeningen hædrede en kendt person, der har medvirket til at gøre Slagelse kendt som en festlig og spændende by.
- For at fejre jubilæet har vi i år besluttet, at gøre som man gjorde det i Jesperforeningens allerførste år, nemlig at kåre ikke en, men hele to Jespere, der på hver deres vis og uafhængigt af hinanden i allerhøjeste grad har levet op til Jesperforeningens målsætning, lød det fra Peter Thingsgaard, fmd. for Jesperforeningen, før de to nye Jespere blev ført op på scenen.
Glæden ved musik
- Annette Borg, du har igennem, lad os sige mindst et årti, ved siden af dit eget aktive musikerliv, arbejdet med at udbrede kendskabet til og glæden ved musik til såvel borgere som gæster i Slagelse, hele den nuværende Slagelse Kommune, ja sågar resten af Danmark, lød det bl.a.
- De seneste år har du især markeret dig som en dynamisk og aktiv leder af Slagelse Musikhus og fra 2018 som direktør for Fonden Slagelse Musikhus, der omfatter Slagelse musikhus, Badeanstalten og Slagelse Teater. I denne rolle er du hvert år med til at bringe kulturelle oplevelser til os der bor, studerer, arbejder eller driver virksomhed i Slagelse og at der er tale om fest og farver er ingen vist i tvivl om. Jeg ved, at du lægger meget vægt på, at der skal være noget for alle. Der skal være arrangementer og oplevelser med den brede appel, men der skal også være plads til det snævre, skæve og lidt nørdede, hvilket repræsenterer en rummelighed som jeg ved flere af de tilstedeværende Jespere er taknemmelige for at vide, at du besidder.
- Annette, når man som Slagelseborger oplever, at blive inviteret til et musikarrangement i Slagelse af venner og bekendte i Hovedstaden, så må du have fat i noget af det rigtige.
Annette Borg blev den 41. Jesper, herefter blev opmærksomheden rettet mod Evan Hemmingsen.
Kærligheden til kameraet
- Som selvstændig fotograf har du i mere end 20 år anvendt dine store evner med kameraet til at forevige, skildre og formidle fortællinger og reportager om mennesker, begivenheder og livet i såvel almindelig- som ualmindelighed. Kærligheden til fotografiapparatet og evnen til at fange og dokumentere aktiviteter eller stemninger har du fået ind med modermælken, da det for de fleste ikke er ukendt, at Evan er inspireret af sin far, fotograf Georg Hemmingsen, der naturligvis også er en Jesper.
- Den sorte kassevogn med det karakteristiske bomærke på siden ruller mange km på et år. Du har kunder fra Frederikshavn til Fredensborg, og i løbet af de seneste år er kundekredsen udvidet til en række lande i Europa, hvor du servicerer private, organisationer og såvel lokale som landsdækkende virksomheder. Selv om størstedelen af omsætningen ligger udenfor bygrænsen, er det altid Slagelse, der har førsteprioritet. Du støtter og deltager altid i lokale initiativer, hvor Sct. Michaels Nat og Slagelse Festuge står dig meget nær og du siger aldrig nej, hvis du kan hjælpe med noget indenfor din profession. Evan har en særlig ledetråd i livet: Vi skal hjælpe hinanden og bruge hinanden – det er vigtigt at huske. Evan tager ikke blot opgaver på sig, han er også den kreative designer af egne fotoudstillinger, der har løftet kendskabet til Slagelse til nye højder.
Evan har en smittende evne til at få lokalbefolkningen til at indgå i sine fotoudstillinger. Eksempelvis kan nævnes en berømt fotoudstilling inspireret af HC Andersens eventyr, hvor lokale kendisser kunne vælge at lade sig fotografere som en fra H.C. Andersens persongalleri. Et hverdagsbillede af Slagelseborgere blev udrullet i den store fotoserie om krop og tatovering. Sidst men ikke mindst har Evans engagement og interesse for gardehusarregimentet bragt fremragende fotoudstillinger, der skaber opmærksomhed om Slagelse.
Fra begge de to nye Jespere var der glæde og stor tak for hæderen.
- Det er en stor ære - jeg vil gerne sige tak til alle dem der har hjulpet, Både til de mange hundrede mennesker, der har medvirket som modeller - og til de sponsorer som har lagt rigtig mange penge i at støtte mine projekter, uden dem havde det heller ikke kunnet lade sig gøre, understregede Evan bl.a., og rettede en særlig tak til sin far, Georg Hemmingsen, som også var med på scenen.
Kåringen af de to Jespere var indrammet af et festligt optog gennem byen i følge med Slagelse Garden og dansere fra Believe Dance, og fra scenen på Fisketorvet præsentation af tidligere Jespere og musik med både Pia Kloster Band, Nikolaj Selandi og Jazzmin Swing band.