Klik og se annoncen

På Nytorv i Slagelse var der forleden uddeling af træer til byens forretningsdrivende. Slagelse Træet er et stiliseret træ i metal, som fremadrettet skal være med til at skabe en fælles identitet for forretningerne i Slagelse.

Ideen til Slagelse Træet er kommet gennem byens torvemestre, fortæller Helle Madsen, Business Slagelse.

- Slagelse har 12 torve, og for hvert torv er valgt en torvemester, som hjælper os hvis der er arrangementer eller informationer, som skal viderebringes. Der er også en gruppe 1. sals torvemestre for dem som ikke har en decideret butik, og de kom på et møde frem med en ide om at vi fik lavet et Slagelse Træ, som til jul pyntes med lys, til påske med gule ting - og til f. eks. festugen noget helt andet.

I mødet deltog også Jens Larsen, Ollerup maskinfabrik, og han var straks med på ideen.

- Det kan vi da lave, var budskabet.

Og sådan blev det: Jens Larsen har i samarbejde med 1. sals-torvemestrene designet træet, og forleden kunne man udlevere de første 50 til en del af byens forretninger.

Træerne forærer Business Slagelse til foreningens detailmedlemmer, som der ca. 80 af.

- Meningen er at det skal være en fælles identitet for alle, pointerer Helle Madsen. - Vi har prøvet at tage hensyn: ikke alle har lige meget plads, så vi har fået træerne i tre størrelser. Til hver højtid eller arrangement vil vi komme med en designpakke, så alle træerne ser ens ud til jul, lyserød lørdag, påske m.m.

Helle Madsen glæder sig over det fælles, lokale initiativ.

- Jeg synes det er ren win-win - og en historie om at sammen er vi stærke!