Klik og se annoncen

De tog afsted til DM for Bygarder i Vejen for at se, om de kunne forbedre resultatet fra 2017. Dengang kom Slagelse Garden hjem med en førsteplads i harmoniorkesterkoncerten og en samlet fjerdeplads.

Missionen lykkedes og søndag kunne Slagelse Garden fejre, at de nu kan kalde sig Danmarks næstbedste garde med en flot samlet andenplads, kun overgået af Vejen Garden, der med få points forskel løb med guldet. Udover den flotte samlede placering fik Slagelse Garden også en andenplads i harmoniorkesterkonkurrencen, en tredjeplads i bymarch og en andenplads for deres tattoo show.

Det var da også en stolt og meget tilfreds formand, Jacob Berger Frederiksen, der ankom til Slagelse sammen med resten af garden og lederne sent søndag aften.

- Der er ingen tvivl om, at vi er virkelig virkelig glade og stolte. Der har været trænet så hårdt, og vi kom til DM med en drøm om at komme i top tre, og det gjorde vi. Det har været over al forventning og en super weekend. Alle omkring garden, frivillige, sponsorer, forældre, instruktører og musikalske ledere har bare været fantastiske, og garderne har været helt utrolige. Nu er det vist velfortjent sommerferie til alle.

Danmarks bedste tambourmajor

Også Slagelse Gardens tambourmajor, Lærke Larsen, kunne løfte hele to pokaler fra den højeste plads på podiet og føje nye medaljer til samlingen. Hun blev bedste major i bymarch og tattoo show, hvilket også gav hende titlen som Danmarks bedste tambourmajor. Et resultat der betyder ekstra meget for den mangeårige tambourmajor i Slagelse Garden, da hun stopper i garden nu, og det dermed var hendes sidste DM.

- Det her er det vildeste, jeg nogensinde har prøvet. Slagelse Garden har haft sit hidtil bedste DM, og jeg er Danmarks bedste tambourmajor. Jeg kan kun sige, at mit garder-liv stopper på toppen, og jeg er ualmindeligt glad og stolt. Slagelse Garden har været så stor en del af mit liv, siden jeg var lille, og jeg vil savne det helt vildt, derfor er det bare den perfekte afslutning.

Et godt sammenhold

Til trods for at det lige nu er de flotte placeringer der fylder mest hos de garderne, så fortæller Jacob Berger Frederiksen, at DM også betyder meget for det sociale både internt i garden og sammen med de andre bygarder.

- Garderlivet er noget ganske særligt. Der er et godt sammenhold og et stort fællesskab omkring vores interesse. Derfor har det været en fornøjelse at være sammen med de andre korps. Der er så mange flotte præstationer på alle niveauer, og det er bare dejligt at være en del af. Internt får vi også virkelig hygget os på tværs af alder - fra de yngste i fanekorpset til de ældste gardere. Det er altid skønt at være på tur med Slagelse Garden.

Slagelse Garden holder åbent hus for alle der har lyst til at vide mere om det at være med i garden. Det bliver de to sidste tirsdage i august og de to første tirsdage i september.