Klik og se annoncen

Af John Hansen

Slagelse Dame Håndbold (SDH) er nu fortid - men det er damehåndbolden som sådan forhåbentlig ikke i Slagelse.

Nu er det den fremadstræbende SHK, Slagelse Håndbold Klub, der - sammen med herrebold og en lovende ungdom - overtager dame- eller kvindehåndbolden.

Tirsdag aften fik SHK overdraget licensen af Helle Larsen og SDH. En måske uundgåelig udvikling efter nedrykningen til 3. division og et efterhånden tyndt fremmøde til træningen.

Helle: " Jeg er utrolig glad for, at vi har kunnet lave en aftale med Slagelse HK om at de overtager licensen for 3. divisionsholdet. Det er det eneste rigtige, hvis dameseniorhåndbold på divisionsniveau skal sikres i kommunen. Jeg ønsker Slagelse HK al mulig held og lykke med projektet og glæder mig til at følge holdets kampe."

SHK: Kom bare til os!

Nu håber Slagelse HK derimod, at de damer/kvinder, der har lyst til at spille god håndbold på divisionsniveau, at de vil møde op i SHK.

Ligeledes håber man i Slagelse HK på flere og nye sponsorer, for det vil også være nødvendigt.

Samtidig er det "med stor og glæde og smil på læben, at Slagelse Håndboldklub nu kan tilbyde 3. division på damesenior-siden. Klubben har venligst fået overdraget Slagelse DH's licens til 3. division," fortæller man i SHK.

Klubben blev kontaktet af formand Helle Larsen, som har måtte sande, at det er for hårdt at drive en klub med kun et enkelt hold.

For Helle er dette et livsværk, hun nu siger farvel til, og det var for hende og resten af bestyrelsen vigtigt, at det blev overdraget til en klub, som de mener har de fornødne forudsætninger, og som kan bidrage med spillere fra deres ungdomafdeling fremover.

Fordobling af unge i SHK

Man er så heldige - eller dygtige - i Slagelse Håndboldklub at man ind over de sidste to år har mere end fordoblet medlemstallet i ungdomsafdelingen - og der kommer stadig flere til.

Ifølge klubben selv er oppskriften på denne succes helt klar: "Man har skabt et solidt og godt socialt miljø, hvor de unge mennesker har plads til udfoldelse og udvikling, både socialt og ikke mindst på banen."

Flere klubber har vist interesse for denne licens og stoltheden er da også at spore i Slagelse Håndboldklub, over, at valget faldt på dem.

Motivet for Slagelse Håndbold er uden tøven, at de har en fremtid at byde deres nuværende ungdomsspillere. Fødekæden er nemlig utrolig stærk og det er helt klart et aktiv at kunne stille divisions- håndbold i udsigt til de kommende senior spillere.

Sammen med de nuværende spillere, har de ligeledes valgt at indgå aftale med Rene Dehn, om at fortsætte som træner for holdet.

Koster 70.000 kroner extra

Bestyrelsen i SHK, udtaler, at "det er et rigtig spændende projekt og vi glæder os til for alvor at komme i gang med turneringen mv.

Samtidig understreger vi også at det er en økonomisk udfordring, da det koster klubben godt og vel 70.000 kr. og drive et hold i 3. division. Klubben håber og glæder sig til at skulle møde et positiv erhvervsliv, der forhåbentlig også ser dette som en stor mulighed for elitesporten i Slagelse.

Dette er dog ikke det eneste der sker i klubben pt. Man er også i fuld gang med sjove projekter, uden for banen. I oktober måned afholder de både et outlet i Antvorskovhallen, hvor man kan komme og købe billige dyner samt interiør fra Lene Bjerre.

Inden da afholder man den store 90'er-fest i Vesthallen, alt sammen for at styrke sammenhold og økonomi i SHK-klubben.