Klik og se annoncen

Af John Hansen

At der bliver brug for faglært, dygtig arbejdskraft i fremtiden, det er ikke første gang, vi slår på det.

Og på forskellig vis kan man bringe budskabet ud over (scene-)kanten.

Således var der fuldt hus på Badeanstalten i Slagelse forleden, hvor ZBC, VEU- Center, projekt Uddannelsesvejen til vækst, Slagelse Erhvervscenter og Jobcenter Slagelse stillede skarpt på behovet for faglært arbejdskraft i Slagelse Kommune.

Udfordring

For vi har altså en udfordring i Slagelse - som det også fremgik af den seneste SUK-festival.

Og ifølge DI's seneste erhvervsklimaundersøgelse synes de adspurgte virksomheder, at der plads til forbedring, når de bliver spurgt om kommunens indsats for at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

Der er en stigende efterspørgsel på et højere niveau i de faglige kompetencer.

De ca. 100 virksomhedsrepræsentanter, som var samlede i Badeanstalten forleden aften, har alle det til fælles, at de har 'givet håndslag' på at være en del af løsningen på denne udfordring.

Hass med opbakning...

Morten Hass Augustsen fra Slagelse Erhvervscenter: 'Det var fantastisk med så stor en opbakning.

Og at deltagerne så oven i købet har sagt til ja til præmissen om at tilbyde, at endnu flere kan komme ud i en virksomhed og få praktisk erfaring og faglige kompetencer giver bare så meget mening.'

Længere proces

Arrangementet lagde grobunden for en længere proces, hvor erhverv, beskæftigelse og uddannelse sammen vil tænke mere proaktivt og kreativt og ind i fremtiden. Ønsket er, at styrke de relationer, der allerede er og at skabe nye relationer og netværk.

Kort sagt at rykke tættere på hinanden for at få alle med og på den måde sikre, at flere får en erhvervsuddannelse, og at virksomhederne har den nødvendige arbejdskraft.

Nordby: God energi

Anja Nordby fra Virksomhedsservice i Jobcenter Slagelse:

'Der var en virkelig god energi i rummet. De lokale virksomheder bød aktivt ind i debatten og kom med konkrete forslag til tiltag vi sammen kan gøre, for at skaffe mere faglært arbejdskraft i fremtiden.'

Ud over oplæg, workshop og drøftelser om fremtidens arbejdskraft gav Michael Falch og Poul Krebs en forrygende intimkoncert, som var en stor oplevelse.

Ud over musikken, som var fantastisk, var de begge meget underholdende med små anekdoter imellem sangene.

Ingen tvivl om, at de to herrer havde sat sig godt ind i, hvad det var for et arrangement, og der var da også ros og 'thumbs up' fra scenen til de fremmødte erhvervsfolk bagefter.

Sammen kan vi løfte de unge og fagligheden.