Klik og se annoncen

Af John Hansen

En spændende morgen/formiddag af de store venter i Slagelse her onsdag den 31. oktober fra kl. 08.

Efter den stille og rolige politiske kommentator Thomas Larsen, så er foredragsturen nemlig kommet til en spradebasse blandt de større af slagsen - men mindst lige så vidende - nemlig Hans Engell.

Hans Engell - tidligere minister og endda på vej mod selveste statsministerposten, nu kommentator på TV 2 News og Ekstrabladet - er nemlig denne morgens foredragsholder.

Og vi tør godt love, at det bestemt ikke vil blive kedeligt.

Åben morgen - i klubhuset

Ikke blot nuværende medlemmer af SBI-erhversnetværket kan deltage ved oktoberonsdagens Business Morgen Brunch og foredrag.

Nej, alle interesserede virksomheder kan deltage GANSKE GRATIS ved at tilmelde sig på Erhvervsnetværket Vestsjællands mail adresse: info@envs.dk senest d. 26 oktober.

Et rigtigt godt tilbud, må man sige. Og Engell - selv tidligere opstillet til Folketinget her fra Slagelse-Korsør Kredsen - møder frem i virkelig topform, her hvor vi nærmer os et nyt folketingsvalg.

Jordede Villum og Dyrby

Vi må også sige, at Hans Engell ikke lagde fingre imellem, da han - blandt mange andre kommentatorer - helt knuste Slagelses egne nationale lokalpolitikere Villum Christensen og John Dyrby efter alt det, der foregik omkring Slagelses seneste kommunalvalg.

Da var Engell kold og ubarmhjertig i sin kritik. Nogle syntes også for grov...

Både til højre og venstre

Hans Engell er i øvrigt en farverig personlighed, der normalt virkelig ved, hvad han taler om.

Såvel som journalist som politiker og som menneske på godt og ondt har Hans - ofte for fuld fart - været involveret i lidt af hvert. Han kender næsten hver en afkrog af Danmark og det nervepirrende politiske landskab.

Strid og kævl kender han også. Ja, han har selv været en del af det bl.a. i toppen af Det Konservative Folkeparti.

Trods sit gamle partiforhold er han i disse år - bl.a. som kommentator på TV 2 og TV 2 News - ikke bange for at udspy nogle sandheder og lange ud til både højre og venstre.

Ingen slipper for tiltale. Han kommer vel ikke fra Ekstra Bladets chefredaktørstol for ingenting.

Betonklodsen og frokostavisen

Dengang da han indtog netop det EB-sæde - lige efter et ellers seriøst politisk liv helt til tops som minister og derpå efter mødet med en betonklods på Helsingørmotorvejen - fik han også nogle hug, også herfra Slagelse, for at placere sig netop 'så lavt' som netop ved Ekstrabladet. Den velnok mest utroværdige danske avis af alle - ja, den der i høj grad holder journalisters troværdighed nede på højde med politikeres og brugtvognsforhandleres.

Nu ved TV 2 og News nyder han igen meget større anseelse. Han virker klog, præcis og skarp...

Hans Engell har nemlig prøvet det hele selv. Fra alle vinkler.

Hans og Kong Vom...

Der skal noget til at klare Hans Engell i en debat.

Sjældent lykkes det - også i eftermiddagsprogrammet News & Co., hvori f.eks. Mette Marcher fra Guldagergaard ofte medvirker.

At få Engell til at lukke munden lykkedes dog tidligere på året for Billedbladets Trine Larsen i en følelsesladet debat om Ekstrabladets mangeårige mobning af Prins Henrik ('Kong Vom' og udhængt pr. store fotos). Den linie havde Engell trods alt svært ved at forsvare hjem til succes...

Journalist og minister

Rent faktuelt var han uddannet journalist på Berlingske Tidende i årene 1968 til 1978. Og når vi taler 1968, så er vi jo helt tilbage i radikale Hilmer Baunsgaards tid som statsminister - den Hilmar der jo kom fra Slagelse Gymnasium, mens senere justitsminister Erik Ninn-Hansen kom fra Fårdrup-egnen lidt syd for Slagelse.

Hans Engell blev pressechef for Poul Schlüter og i årene 1982-87 forsvarsminister. Fra 1989-93 også justitsminister - efterfølger for Ninn i den svære tid med Tamilsagen, der senere fældede Schlüterregeringen.

Engell førte generelt en ganske midtsøgende politik på Christiansborg.

Men røg også ind i flere magtkampe i sit konservative parti.

Han er vist i topform

I år 2000 og frem til 07 var Engell så adm. chefredaktør for Ekstrabladet - noget Lene Espersen og andre partifæller rystede på hovedet af.

Men nu er den netop fyldte 70-årige debattør og kommentator altså i høj grad hos TV 2 News, hvor han boltrer sig som en fisk i vandet.

Og mon ikke han også slår nogle slag med halen, når han snart stiller op i Slagelse - også selvom det er i en fodboldklub og lige fra morgenstunden af...