Klik og se annoncen

Af John Hansen

Man må undre sig - rigtigt alvorligt endda - når man hører, hvordan det så sent som i fredags (20. marts) er gået danskere, der pr. fly vendte hjem fra det stærkt coronaramte Spanien.

Danskerne havde de seneste dage nede i Spanien - i dyster stemning og under striks kommando fra både politi og miltær - måttet finde sig i at blive gennet ind i deres ferieboliger, så snart de befandt sig udenfor en dør.

Der blev talt hårdt og særdeles kontant til dem. De havde bare at rette ind!

Men så lettede flyveren endelig, og de kom hjem til København og Danmark.

Og her kunne de så berette, at de i Kastrup lufthavn straks kunne komme ind i en lang pas-kø - og senere også 'slås' om bagagen nogenlunde som sædvanlig.

Godt nok blev de i højttaleren bedt om at holde afstand og tage hensyn. Men nogen alvor og konsekvens blev der reelt ikke udvist af de danske myndigheder.

De blev ikke tjekket

Derpå kunne de så alle frit bevæge sig ud i det danske samfund!

Ok, det var med en anmodning om, at de gerne må gå i selvbestaltet karantæne. En ret løs karantæne, der fortsat giver dem lov til at gå ud - ud og handle med mere.

Ingen forlangt karantæne, ingen test eller afsondret hjemtransport. Ingen klar besked...

Det har undret rejsegæsterne helt utroligt.

Og fået dem til at tænke på, hvordan danske skiturister og italienske borgere, allerede efter uge 7 og 8, bare kunne drage (tilbage) til Danmark og - uden sans for smittekæder - blande sig lystigt med befolkningen her.

Det var jo netop mange af disse personer, der bragte coronasmitten til Danmark fra både Østrig og Norditalien.

Det Norditalien der kort forinden havde holdt 'åbent hus' overfor en masse kinesere og andre, der kom direkte fra Wuhan, Beijing og andre byer. Der bor vist omkring 50.000 kinesere omkring Milano og Venedig.

Altså endnu en global massevandring og -flytning i vores efterhånden totalt globale verden 2020.

Alt tilladt?

Må det være tilladt at stille et simpelt spørgsmål desangående - må man have lov til derfor at spørge, klart og tydeligt:

- Hvad fanden sker der?

Hvordan kan Danmark og danske myndigheder - trods skrap retorik og flotte pressemøder - selv i uge 12-13 og ihvertfald pr. 20. marts 2020 blot fortsætte med 'frit' at importere folk fra p.t. særdeles farlige lande og områder?