Klik og se annoncen

Tekst: Lene H. Augustsen Foto: Evan

Der er garanteret mange danskere, der på et eller andet tidspunkt har siddet foran Tv-skærmen og tænkt tanken - det kunne være sjovt at drikke en bajer med Fede, Røde og Grisehandleren eller spise en fedtemad i Lauras køkken. Måske være med ved et middagsselskab hos familien Varnæs eller gøre sine strømpeindkøb i Skjerns Magasiner.

Lørdag var det næsten som at være der selv - lige midt i Korsbæk med alle de kendte og elskede karakterer fra Matador.

De smukke gamle veteranbiler blev luftet, Korsbæks børn løb rundt mellem gæsterne, Misse og tante Møghe patruljerede Algade, imens Fru Fernando Møghe højlydt kommenterede på dette og hint.

De mange scenarier udspillede sig med stor troværdighed, og til stor begejstring for de mange gæster, der havde fundet vej til 'Livets gang i Korsbæk'. Rundt omkring kunne man da også høre på kommentarerne, at det var lykkedes for de mange frivillige kræfter bag eventen at omdanne Skælskør til Korsbæk. 'Vi har ikke set Kvik endnu.' 'Hvorfor var Røde ikke med.' 'Jeg troede Oberst Hackel var højere.'

Sådan lød nogle af kommentarerne ligesom 'Dem, De og Deres, Hr. og Fru' flere steder var tiltaleformen, også blandt gæsterne.

Den helt rigtige Korsbæk-stemning

Det mest imponerende ved 'Livets gang i Korsbæk' var dog at se de mange frivillige, der så overbevisende fik skabt Korsbæk med den helt rigtige ånd og stemning. Det gjaldt både når de deltog i de planlagte scenarier, og når de bevægede sig rundt blandt gæsterne og improviserede.

Alle der var med til at vække Matador til live i Skælskør, fortjener stor anerkendelse for den indsats.