Klik og se annoncen

Af Steen Andresen

Vi troede det ikke den fredag morgen, hvor alt var mørkt, surt og vådt. Regnen silede ned ad vinduerne, og der var ikke mange af os, der kunne komme i rigtigt julehumør. I sandhed en Black Friday!

Men det skulle gå anderledes, viste det sig. Pludselig var alle skyer som visket væk fra himmelen og det blev en fantastisk dag.

Rødmende aftensol

Og med den rødmende aftensol, der tydeligvis gik ned i vest, stod den knaldrøde julemand op af sin Tornerosesøvn på den genopståede Skælskør V. Men børnene skulle faktisk kalde på ham indtil flere gange, førend han kom frem og blev budt velkommen af Erhvervsforeningens formand, Pia Kimer Jacobsen.

Herefter vågnede julemanden vist helt op, idet det gik i strakt galop i sulkyen trukket af en arbejdsom lille pony op til Svanetorvet. Folkemængden, som i år var let slunken grundet Black Fridays øvrige tilbud i byen og omegnen, fulgte i hast med op til det også slumrende juletræ på Svanetorvet, hvor Rytmekoret i en halv times tid havde underholdt med sine festlige og medrivende sange og salmer.

Om det var vinden eller mikrofonen, så var det svært at trænge igennem for den morgenfriske julemand, men med børnenes hjælp og nedtælling blev træet vækket af de mange hundrede lys, det trods alt var iklædt. Og jo, der blev både sunget og danset og Londonbussen med glühwein dannede en lunende og hyggelig baggrund.

Gavetilbud og kølige vinde

Hyggeligt var det, og traditionen blev overholdt til punkt og prikke. Men koldt var det. Og den kolde vind stod op gennem Algade fra havnen til Svanetorvet. Trofast gelejdede den store folkemængde julen op gennem byen for et se det høje smukke træ på Svanetorvet blive tændt.

Men billige julegavetilbud og kulden tvang flere tidligt hjem, mens andre blev helt væk.

Men os, der var der, kan med rette sige, at vi fik sagt velkommen til julemanden og skudt julen og julehandelen i Skælskør rigtig godt i gang.

Og husk nu den kloge Ebba Herbert Nielsens rammende rim om at handle lokalt: 'Køb i byen hvad du savner - by og borger da du gavner!'

Avisens udsendte ønsker god lokal julehandel!